NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Sekaná Šťavnatá bravčová sekaná na provensálský spôsob v paradajkovej omáčke
Šťavnatá bravčová sekaná na provensálský spôsob v paradajkovej omáčke
Recept Šťavnatá bravčová sekaná na provensálský spôsob v paradajkovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   29.5.2024

Šťavnatá bravčová sekaná na provensálský spôsob v paradajkovej omáčke

Šťavnatá sekaná plná olív, papriky a sušených paradajok, podávaná s voňavou paradajkovou omáčkou. Tento pokrm vás poteší nielen svojou farebnosťou, ale aj bohatou chuťou. Ideálny pre rodinné obedy aj slávnostné príležitosti. Vyzerá vynikajúco, chutí ešte lepšie a jeho príprava je úplne jednoduchá. Môže sa podávať s cestovinami, knedľou alebo si ju viem predstaviť aj so zemiakovou kašou.

30 min
Čas prípravy
80 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
mleté bravčové mäso
1/2 ks
cibuľa
1 balenie
zelené olivy
1/2 ks
červená paprika
50 g
sušené paradajky
500 ml
paradajková šťava
1 ks
drvené sušené paradajky, bazalka a cesnak
3-4 ks
strúčik cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa potreby
strúhanka
2 ks
vajce
1 lyžica
sójová omáčka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mleté mäso zmiešame s nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, nakrájanými olivami aj paprikou, vajíčkami a sušenými paradajkami.
  2. Všetko dochutíme korením, soľou, sójovou omáčkou a drvenými sušenými paradajkami a nakoniec zahustíme strúhankou. Poriadne premiešame.
  3. Zmiešame 500 ml paradajkovej šťavy s asi 300 ml vody, drvenými sušenými paradajkami a bazalkou.
  4. Na pekáči si vyformujeme sekanú a zalejeme ju ochutenou paradajkovou omáčkou.
  5. Pečieme 50 minút na 220 stupňov zakryté a 30 minút odkryté.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár