Šťavnatá a lahodná punčová torta aj na Veľkú noc

Recept Šťavnatá a lahodná punčová torta aj na Veľkú noc
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastická punčová torta, ktorej neodolá žiadny maškrtník. Určite vyskúšajte. Jednoduchšie na prípravu ako klasické rezy. Lepšie sa to krája a naozaj je veľmi chutná. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

2 x korpus:

4 ksbielok
4 ksžĺtok
150 gkryštálový cukor
100 mlvoda
100 mlolej
210 gpolohrubá múka
1 bal.prások do pečiva

Nálev:

150 mlvoda
250 gkryštálový cukor
100 gmaslo
100 mlrum
2 ks (šťava)citrón
2 ks (šťava)pomaranč
na potieraniedžem

Poleva:

250 gpráškový cukor
2 lyžicerum
2 lyžicemlieko
podľa potrebypotravinová farba

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme na sneh a vmiešame do hmoty. Cesto vo forme s priemerom 28 cm upečieme dozlatista, asi 25 minút. Rovnako upečieme aj druhý korpus.
  2. Nálev :
    Vodu s cukrom dáme zovrieť, keď je roztopený cukor, odstavíme a vmiešame maslo. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty vmiešame 100 ml rumu a šťavu z citrónov a pomarančov. Nakoniec pridáme potravinárske farbivo a nálev polejeme jeden korpus.
  3. Druhý korpus rozrežeme na polovicu. Do formy dáme polovičný korpus, ktorý sme potreli džemom, na to položíme korpus poliaty nálevom, potrieme džemom a položíme druhú polovicu rozrezaného korpusu. Vrch torty polejeme polevou a necháme stuhnúť.
  4. Poleva:
    250 g mletého cukru, zmiešame s mliekom, rumom a farbivom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť