NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Šťavnatá a lahodná punčová torta aj na Veľkú noc
Šťavnatá a lahodná punčová torta aj na Veľkú noc
Recept Šťavnatá a lahodná punčová torta aj na Veľkú noc
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   12.4.2022

Šťavnatá a lahodná punčová torta aj na Veľkú noc

Fantastická punčová torta, ktorej neodolá žiadny maškrtník. Určite vyskúšajte. Jednoduchšie na prípravu ako klasické rezy. Lepšie sa to krája a naozaj je veľmi chutná. Autor: Jaja

55 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

2 x korpus:

4 ks
bielok
4 ks
žĺtok
150 g
kryštálový cukor
100 ml
voda
100 ml
olej
210 g
polohrubá múka
1 bal.
prások do pečiva

Nálev:

150 ml
voda
250 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
100 ml
rum
2 ks (šťava)
citrón
2 ks (šťava)
pomaranč
na potieranie
džem

Poleva:

250 g
práškový cukor
2 lyžice
rum
2 lyžice
mlieko
podľa potreby
potravinová farba
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme na sneh a vmiešame do hmoty. Cesto vo forme s priemerom 28 cm upečieme dozlatista, asi 25 minút. Rovnako upečieme aj druhý korpus.
  2. Nálev :
    Vodu s cukrom dáme zovrieť, keď je roztopený cukor, odstavíme a vmiešame maslo. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty vmiešame 100 ml rumu a šťavu z citrónov a pomarančov. Nakoniec pridáme potravinárske farbivo a nálev polejeme jeden korpus.
  3. Druhý korpus rozrežeme na polovicu. Do formy dáme polovičný korpus, ktorý sme potreli džemom, na to položíme korpus poliaty nálevom, potrieme džemom a položíme druhú polovicu rozrezaného korpusu. Vrch torty polejeme polevou a necháme stuhnúť.
  4. Poleva:
    250 g mletého cukru, zmiešame s mliekom, rumom a farbivom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár