Starý rodinný recept na lacné /žobrácke/ šišky tesne pred výplatou, ktoré sú mäkučké i druhý deň

Starý rodinný recept na lacné /žobrácke/ šišky tesne pred výplatou, ktoré sú mäkučké i druhý deň
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Od mojej mamky som sa naučila, že to najjemnejšie kysnuté cesto sa vytvorí iba ak použijete ako základ vodu. Žiadne mlieko alebo smotana, iba čistá voda. Pripravíte ich za pár drobných a sú naozaj krásne nadýchané a jemné ako pavučinka. Moja mamka im hovorí žobrácke šišky na vode. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kgpolohrubá múka
6 ksžĺtok
100 mlrastlinný olej
50 mlrum
500 mlvoda
5 lyžíckryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 kockadroždie
marmeláda
práškový cukor
na vyprážanieolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na prípravu cesta používam ručný mixér s metličkami určenými na kysnuté cesto. Všetky suroviny šup do misky a mixérom vymiešame hladké cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.
  2. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na hrubší plát a vykrojíme kolieska. Tie necháme na pracovnej doske kysnúť ešte asi pol hodinu. Po pol hodine ich vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
  3. Pred podávaním ozdobíme marmeládou a posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť