Starodávne vanilkové rožteky s mandľami

Recept Starodávne vanilkové rožteky s mandľami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jemné mandľové rožteky upečené podľa receptu zo starej kuchárskej knihy. Autor: Janaha

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

200 gmaslo
280 ghladká múka
100 gmleté mandle
50 gpráškový cukor
2 ksžĺtok
na obaľovaniepráškový cukor
na obaľovanievanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo nakrájame na malé kocky alebo nastrúhame a všetky suroviny zmiešame rukami v miske.
  2. Na pomúčenej doske urobíme z cesta bochník a dáme ho na hodinku / dve schladiť.
  3. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku, rukami vytvarujeme dlhý valček, nakrájame ho na rovnaké kúsky a z každého rýchlo rukami urobíme rožtek.
  4. Rožteky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie (nekladieme veľmi husto). Pekla som na 180° asi 8 - 10 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
  5. Rožteky by mali aj po upečení zostať pekné bledé, len zospodu upečené do svetlohneda. Chvíľu ich necháme na plechu vychladnúť (po upečení sú veľmi krehké) a ešte teplé ich obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť