Štafetky - roládky

Recept Štafetky - roládky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte veľa zvyšných bielkov, určite skúste štafetky - roládky. Klasicky ich poznáme ako mini obdĺžniky, ale aj tieto roládky sú luxusné. Sú celkom jednoduché na prípravu a radím ich medzi najchutnejšie vianočné koláčiky. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

320 gbielok
210 gkryštálový cukor
90 gmleté vlašské orechy
80 ghladká múka

Krém:

40 ghladká múka
40 gmaslo
1 lyžicakáva
200 mlmlieko
150 gpráškový cukor
250 gmaslo
1 lyžicarum

Poleva:

100 gčokoláda
30 gtuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Keď sa jedná o štafetky, stále bielky vážim. Orientačne by to malo byť 7-8 ks bielkov, ale záleží na veľkosti vajec.
  2. Bielky vyšľaháme postupne do peny spolu s kryštálovým cukrom. Potom už len zľahka vmiešame mleté vlašské orechy a múku. Cesto rozotrieme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 8 minút.
  3. Cesto po upečení stiahneme z papiera na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho prekrojíme na tri pruhy.
  4. Pripravíme krém - múku, maslo usmažíme na panvici, pridáme kávu (prášok - instantnú kávu) a zalejeme mliekom. Hmotu necháme zovrieť a za stáleho miešania uvaríme kašu. Necháme vychladnúť za občasného premiešania.
  5. V miske vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme kávovú kašu a vyšľaháme hladký krém, ktorý ochutíme ešte rumom.
  6. Krém nanesieme na pláty cesta a rolujeme. Stále odkrojíme, keď urobíme rolku - cca 5 cm. Kraje máčame v rozpustenej čokoláde, do ktorej sme pridali tuk.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť