NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Štafetky - roládky
Štafetky - roládky
Recept Štafetky - roládky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   4.10.2020

Štafetky - roládky

Ak máte veľa zvyšných bielkov, určite skúste štafetky - roládky. Klasicky ich poznáme ako mini obdĺžniky, ale aj tieto roládky sú luxusné. Sú celkom jednoduché na prípravu a radím ich medzi najchutnejšie vianočné koláčiky. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto:

320 g
bielok
210 g
kryštálový cukor
90 g
mleté vlašské orechy
80 g
hladká múka

Krém:

40 g
hladká múka
40 g
maslo
1 lyžica
káva
200 ml
mlieko
150 g
práškový cukor
250 g
maslo
1 lyžica
rum

Poleva:

100 g
čokoláda
30 g
tuk
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Keď sa jedná o štafetky, stále bielky vážim. Orientačne by to malo byť 7-8 ks bielkov, ale záleží na veľkosti vajec.
  2. Bielky vyšľaháme postupne do peny spolu s kryštálovým cukrom. Potom už len zľahka vmiešame mleté vlašské orechy a múku. Cesto rozotrieme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 8 minút.
  3. Cesto po upečení stiahneme z papiera na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho prekrojíme na tri pruhy.
  4. Pripravíme krém - múku, maslo usmažíme na panvici, pridáme kávu (prášok - instantnú kávu) a zalejeme mliekom. Hmotu necháme zovrieť a za stáleho miešania uvaríme kašu. Necháme vychladnúť za občasného premiešania.
  5. V miske vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme kávovú kašu a vyšľaháme hladký krém, ktorý ochutíme ešte rumom.
  6. Krém nanesieme na pláty cesta a rolujeme. Stále odkrojíme, keď urobíme rolku - cca 5 cm. Kraje máčame v rozpustenej čokoláde, do ktorej sme pridali tuk.
Komentáre k receptu
Smerfka    ·   27.12.2020   ·   Odpovedať   ·  

Vyborne !!

NejLucka NejLucka    ·   29.12.2020   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár