Spomalený španielsky vtáčik s jasmínovou ryžou

Pridal: Danula Vašíčková, 25.9.2020
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vonku je naozaj, ale naozaj škaredo. A doma? Chalanom to hlúpe počasie asi vliezlo na mozog, takže je u nás od rána "veselo". Najradšej by som sa v tej mojej kuchynke zavrela a nevystrčila päty, ale akosi mi tu chýbaju dvere, takže sa snažím oboch dvoch totálne ignorovať a len im asi tak raz za dve hoďky niečím zapchať pusy ... Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 25.9.2020
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
4 veľké plátkyhovädzie mäso
2 ksvarené vajce
1 ksmalá chudá klobása
4 klinkycibuľa
2 ksveľká sterilizovaná uhorka
8 plátkovanglická slanina
plnotučná horčica
soľ
mleté čierne korenie
masť
sójová omáčka
kocka masox
4 lyžicehladká múka
voda
- Hovädzie plátky dôkladne rozklepeme (pomôže potravinová fólia), osoliť, okoreniť, potrieť plnotučnou horčicou a poklásť plátkami anglickej slaniny, polovicou vareného vajcia a sterilizovanými uhorkami, klinom cibule a kolíkom údeniny.
- Zavinúť, utiahnuť a pevne previazať povrázkom alebo niťou. Sprudka orestovať na masti a naskladať do pomalého hrnca, výpek zastriekať trochou sójovej omáčky a zaliať vodou, pekne od dna premiešať a vliať na vtáčiky (tekutiny by malo byť toľko, aby bolo mäso takmer potopené).
- Pridať kocku masoxu, hrniec uzavrieť a nechať variť na vyšší stupeň asi 4 hodinky.
- Potom mäso vybrať. Do hrnčeka si odobrať časť tekutiny a nechať ju vychladnúť, potom prisypať hladkú múku a rozšľahať.
- Šťavu v hrnci touto "zápraškou" zahustiť a nechať prevariť, prípadne dochutiť soľou a mletým čiernym korením.
- Šťávu v hrnci touto "záklechtkou" zahustit a nechat provařit, případně dochutit solí a mletým pepřem.
- Šťávu v hrnci touto "záklechtkou" zahustit a nechat provařit, případně dochutit solí a mletým pepřem.
- Šťávu v hrnci touto "záklechtkou" zahustit a nechat provařit, případně dochutit solí a mletým pepřem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zpomalený španělský ptáček s jasmínovou rýží.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Langsam zubereitete Schweinerouladen mit Jasminreis an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Lassan készült spanyol madár jázminrizzsel.
KOMENTÁRE K RECEPTU