Spomalený španielsky vtáčik s jasmínovou ryžou

Recept Spomalený španielsky vtáčik s jasmínovou ryžou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vonku je naozaj, ale naozaj škaredo. A doma? Chalanom to hlúpe počasie asi vliezlo na mozog, takže je u nás od rána "veselo". Najradšej by som sa v tej mojej kuchynke zavrela a nevystrčila päty, ale akosi mi tu chýbaju dvere, takže sa snažím oboch dvoch totálne ignorovať a len im asi tak raz za dve hoďky niečím zapchať pusy ... Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

4 veľké plátkyhovädzie mäso
2 ksvarené vajce
1 ksmalá chudá klobása
4 klinkycibuľa
2 ksveľká sterilizovaná uhorka
8 plátkovanglická slanina
plnotučná horčica
soľ
mleté čierne korenie
masť
sójová omáčka
kocka masox
4 lyžicehladká múka
voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hovädzie plátky dôkladne rozklepeme (pomôže potravinová fólia), osoliť, okoreniť, potrieť plnotučnou horčicou a poklásť plátkami anglickej slaniny, polovicou vareného vajcia a sterilizovanými uhorkami, klinom cibule a kolíkom údeniny.
  2. Zavinúť, utiahnuť a pevne previazať povrázkom alebo niťou. Sprudka orestovať na masti a naskladať do pomalého hrnca, výpek zastriekať trochou sójovej omáčky a zaliať vodou, pekne od dna premiešať a vliať na vtáčiky (tekutiny by malo byť toľko, aby bolo mäso takmer potopené).
  3. Pridať kocku masoxu, hrniec uzavrieť a nechať variť na vyšší stupeň asi 4 hodinky.
  4. Potom mäso vybrať. Do hrnčeka si odobrať časť tekutiny a nechať ju vychladnúť, potom prisypať hladkú múku a rozšľahať.
  5. Šťavu v hrnci touto "zápraškou" zahustiť a nechať prevariť, prípadne dochutiť soľou a mletým čiernym korením.
  6. Šťávu v hrnci touto "záklechtkou" zahustit a nechat provařit, případně dochutit solí a mletým pepřem.
  7. Šťávu v hrnci touto "záklechtkou" zahustit a nechat provařit, případně dochutit solí a mletým pepřem.
  8. Šťávu v hrnci touto "záklechtkou" zahustit a nechat provařit, případně dochutit solí a mletým pepřem.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť