NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Spomalený španielsky vtáčik s jasmínovou ryžou
Spomalený španielsky vtáčik s jasmínovou ryžou
Recept Spomalený španielsky vtáčik s jasmínovou ryžou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   25.9.2020

Spomalený španielsky vtáčik s jasmínovou ryžou

Vonku je naozaj, ale naozaj škaredo. A doma? Chalanom to hlúpe počasie asi vliezlo na mozog, takže je u nás od rána "veselo". Najradšej by som sa v tej mojej kuchynke zavrela a nevystrčila päty, ale akosi mi tu chýbaju dvere, takže sa snažím oboch dvoch totálne ignorovať a len im asi tak raz za dve hoďky niečím zapchať pusy ... Autor: Danka

40 min
Čas prípravy
240 min
Čas varenia
Suroviny
4 veľké plátky
hovädzie mäso
2 ks
varené vajce
1 ks
malá chudá klobása
4 klinky
cibuľa
2 ks
veľká sterilizovaná uhorka
8 plátkov
anglická slanina
plnotučná horčica
soľ
mleté čierne korenie
masť
sójová omáčka
kocka masox
4 lyžice
hladká múka
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Hovädzie plátky dôkladne rozklepeme (pomôže potravinová fólia), osoliť, okoreniť, potrieť plnotučnou horčicou a poklásť plátkami anglickej slaniny, polovicou vareného vajcia a sterilizovanými uhorkami, klinom cibule a kolíkom údeniny.
  2. Zavinúť, utiahnuť a pevne previazať povrázkom alebo niťou. Sprudka orestovať na masti a naskladať do pomalého hrnca, výpek zastriekať trochou sójovej omáčky a zaliať vodou, pekne od dna premiešať a vliať na vtáčiky (tekutiny by malo byť toľko, aby bolo mäso takmer potopené).
  3. Pridať kocku masoxu, hrniec uzavrieť a nechať variť na vyšší stupeň asi 4 hodinky.
  4. Potom mäso vybrať. Do hrnčeka si odobrať časť tekutiny a nechať ju vychladnúť, potom prisypať hladkú múku a rozšľahať.
  5. Šťavu v hrnci touto "zápraškou" zahustiť a nechať prevariť, prípadne dochutiť soľou a mletým čiernym korením.
  6. Šťávu v hrnci touto "záklechtkou" zahustit a nechat provařit, případně dochutit solí a mletým pepřem.
  7. Šťávu v hrnci touto "záklechtkou" zahustit a nechat provařit, případně dochutit solí a mletým pepřem.
  8. Šťávu v hrnci touto "záklechtkou" zahustit a nechat provařit, případně dochutit solí a mletým pepřem.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár