NajRecept.sk Pomazánky Pašteky Špičková domáca paštéta na cesty
Špičková domáca paštéta na cesty
Recept Špičková domáca paštéta na cesty
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   12.9.2020

Špičková domáca paštéta na cesty

Ak sa chystáte na letný rodinný výlet a chcete zbaliť nejaké chutné dobroty pre núdzový prípad hladu, určite neprehliadnite tento recept na chutnú domácu paštétu. Autor: Triniti

45 min
Čas prípravy
110 min
Čas varenia
Suroviny
5 ks
cibuľa
1,5 kg
bravčový bôčik
1,5 kg
bravčové pliecko
1 kg
hydinová pečeň
1 PL
soľ
1 ČL
čierne korenie
8 strúčikov
cesnak
2 hrste
mandle
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetko okrem pečene nakrájame na kúsky, vložíme do hlbokého pekáča a podlejeme trochou vody.
  2. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým mäso zmäkne. Ja som piekla asi 80 minút, ale záleží na tom, ako veľké kúsky nakrájate.
  3. Keď je mäso upečené, vyberieme ho a necháme chvíľu vychladnúť. Pripravíme si mlynček na mäso a pomelieme pečeň a vychladnuté mäso. Ja som do mlynčeka dala aj mandle. Ak však chcete kúsky, nasekajte je nožom a pridajte do už pomletej ​​hmoty. Na záver celú zmes osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.
  4. Takto pripravenú paštétu navrstvíme do pohárov, poriadne uzavrieme a sterilizujeme.
  5. Ja sterilizujem ešte klasickým spôsobom, v hrnci s vodou - do hrnca nalejem trochu vody, uložím poháre tak, aby sa nedotýkali a dám na oheň. Keď začne vrieť, nastavím čas na 30 minút a potom vyberám a otáčam hore dnom. Zakryjeme utierkou a nechám vychladnúť. Dnes sú už aj iné možnosti - sterilizovanie v rúre, v mikrovlnke, umývačke riadu, ...
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár