Špičková domáca paštéta na cesty

Recept Špičková domáca paštéta na cesty

Pridal: Triniti, 12.9.2020

Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak sa chystáte na letný rodinný výlet a chcete zbaliť nejaké chutné dobroty pre núdzový prípad hladu, určite neprehliadnite tento recept na chutnú domácu paštétu. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 12.9.2020

Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Zavaraniny

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

5 kscibuľa
1,5 kgbravčový bôčik
1,5 kgbravčové pliecko
1 kghydinová pečeň
1 PLsoľ
1 ČLčierne korenie
8 strúčikovcesnak
2 hrstemandle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetko okrem pečene nakrájame na kúsky, vložíme do hlbokého pekáča a podlejeme trochou vody.
  2. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým mäso zmäkne. Ja som piekla asi 80 minút, ale záleží na tom, ako veľké kúsky nakrájate.
  3. Keď je mäso upečené, vyberieme ho a necháme chvíľu vychladnúť. Pripravíme si mlynček na mäso a pomelieme pečeň a vychladnuté mäso. Ja som do mlynčeka dala aj mandle. Ak však chcete kúsky, nasekajte je nožom a pridajte do už pomletej ​​hmoty. Na záver celú zmes osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.
  4. Takto pripravenú paštétu navrstvíme do pohárov, poriadne uzavrieme a sterilizujeme.
  5. Ja sterilizujem ešte klasickým spôsobom, v hrnci s vodou - do hrnca nalejem trochu vody, uložím poháre tak, aby sa nedotýkali a dám na oheň. Keď začne vrieť, nastavím čas na 30 minút a potom vyberám a otáčam hore dnom. Zakryjeme utierkou a nechám vychladnúť. Dnes sú už aj iné možnosti - sterilizovanie v rúre, v mikrovlnke, umývačke riadu, ...
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť