Špenátový quiche

Recept Špenátový quiche
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Koláč sa dá pripraviť aj na slano. Nemusíte stále jesť iba sladké koláče, veď prečo si nepripraviť slaný. Tento koláč som robila ešte na zelený štvrtok, keď sme nejedli mäsko, iba špenát. Bola to vynikajúca náhrada za špenátovú polievku. Určite skúste. Autor: Lucka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká múka
125 gmaslo
1 ksvajce
štipkasoľ
40 mlvoda

Náplň:

200 gmrazený špenát
2 ksvajce
120 mlsmotana
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
1 lyžicakremžská horčica
200 gsyr Eidam
1 kscibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misy si dáme ingrediencie na cesto a vypracujeme hladké cesto, ktoré uložíme na hodinu do chladničky.
  2. Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske, dáme do koláčovej formy vyloženej papierom na pečenie, popicháme dno vidličkou a dáme piecť na 15-20 minút do rúry predhriatej na 200 stupňov.
  3. Špenát si dáme do hrnca, necháme rozmraziť, pridáme cibuľu nakrájanú na väčšie kúsky, potom primiešame asi 40 ml smotany, pridáme soľ a korenie podľa našej chuti, horčicu a všetko krátko povaríme. V mise si vyšľaháme 2 vajcia s 80 ml smotany, pridáme 2 štipky soli a zamiešame do špenátu.
  4. Rúru znížime na 180 stupňov. Na upečené cesto nalejeme náplň a dáme piecť na 20 minút, zastrúhame eidamom a vrátime asi na 5 minút do rúry.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť