NajRecept.sk Dezerty Bábovky Špaldová kefírová bábovka
Špaldová kefírová bábovka
Recept Špaldová kefírová bábovka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   25.10.2020

Špaldová kefírová bábovka

Používate pri pečení aj iné múky než klasickú bielu pšeničnú? Ja som tentoraz piekla zo špaldovej múky, je oveľa zdravšia, ľahšie stráviteľná a chuťovo mi celkom sedí. Niekto ju nemá rád, pretože po upečení je koláčik trochu hutnejší, ale mne to vôbec nevadí. Zdravo a chutne sa dá aj s touto múkou v štýle špaldovej bábovky so zdravými tukmi ako sú orechy a použila som aj trstinový cukor a bezfosfátový prášok do pečiva. Doma som našla ešte trochu čakankového sirupu, ale pokojne môžete použiť aj iný, napríklad javorový. Určite vyskúšajte. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
500 ml
kefírové mlieko
2 ks
vajce
150 ml
olej
3 lyžice
čakankový sirup
120 g
trstinového cukru
400 g
hladká špaldová bio múka
1 lyžička
jedlá sóda
1/2 sáčku
prášok do pečiva
2 lyžičky
citrónová kôra
štipka
soľ
hrsť
pekanové orechy
hrsť
vlašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky tekuté ingrediencie prešľaháme.
  2. Sypké ingrediencie premiešame, pridáme k tekutým a vyšľaháme.
  3. Bábovkovú formu vymastíme tukom (maslo, masť ...) a vysypeme hrubou múkou.
  4. Cesto (je pomerne riedke, nezľaknite sa toho) nalejeme do formy a pečieme zvoľna hodinu (aj viac) v rúre na 170 stupňov.
  5. Po čiastočnom vychladnutí preklopíme na tanier a pocukrujeme.
  6. Bábovka je vláčna, nie je presladená a pekne vonia. Dobrú chuť.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár