Špaldová kefírová bábovka

Pridal: rebeka, 25.10.2020
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Zdravé recepty, Múčniky
Nahraj fotku a pochváľ sa
Používate pri pečení aj iné múky než klasickú bielu pšeničnú? Ja som tentoraz piekla zo špaldovej múky, je oveľa zdravšia, ľahšie stráviteľná a chuťovo mi celkom sedí. Niekto ju nemá rád, pretože po upečení je koláčik trochu hutnejší, ale mne to vôbec nevadí. Zdravo a chutne sa dá aj s touto múkou v štýle špaldovej bábovky so zdravými tukmi ako sú orechy a použila som aj trstinový cukor a bezfosfátový prášok do pečiva. Doma som našla ešte trochu čakankového sirupu, ale pokojne môžete použiť aj iný, napríklad javorový. Určite vyskúšajte. Autor: Naďa I. (Rebeka)
Pridal: rebeka, 25.10.2020
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Zdravé recepty, Múčniky
SUROVINY
- Všetky tekuté ingrediencie prešľaháme.
- Sypké ingrediencie premiešame, pridáme k tekutým a vyšľaháme.
- Bábovkovú formu vymastíme tukom (maslo, masť ...) a vysypeme hrubou múkou.
- Cesto (je pomerne riedke, nezľaknite sa toho) nalejeme do formy a pečieme zvoľna hodinu (aj viac) v rúre na 170 stupňov.
- Po čiastočnom vychladnutí preklopíme na tanier a pocukrujeme.
- Bábovka je vláčna, nie je presladená a pekne vonia. Dobrú chuť.
Môj blog: Vaření s Tomem