Špaldová kefírová bábovka

Recept Špaldová kefírová bábovka

Pridal: rebeka, 25.10.2020

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Zdravé recepty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Používate pri pečení aj iné múky než klasickú bielu pšeničnú? Ja som tentoraz piekla zo špaldovej múky, je oveľa zdravšia, ľahšie stráviteľná a chuťovo mi celkom sedí. Niekto ju nemá rád, pretože po upečení je koláčik trochu hutnejší, ale mne to vôbec nevadí. Zdravo a chutne sa dá aj s touto múkou v štýle špaldovej bábovky so zdravými tukmi ako sú orechy a použila som aj trstinový cukor a bezfosfátový prášok do pečiva. Doma som našla ešte trochu čakankového sirupu, ale pokojne môžete použiť aj iný, napríklad javorový. Určite vyskúšajte. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 25.10.2020

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Zdravé recepty, Múčniky

SUROVINY

500 mlkefírové mlieko
2 ksvajce
150 mlolej
3 lyžicečakankový sirup
120 g trstinového cukru
400 ghladká špaldová bio múka
1 lyžičkajedlá sóda
1/2 sáčkuprášok do pečiva
2 lyžičkycitrónová kôra
štipkasoľ
hrsťpekanové orechy
hrsťvlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky tekuté ingrediencie prešľaháme.
  2. Sypké ingrediencie premiešame, pridáme k tekutým a vyšľaháme.
  3. Bábovkovú formu vymastíme tukom (maslo, masť ...) a vysypeme hrubou múkou.
  4. Cesto (je pomerne riedke, nezľaknite sa toho) nalejeme do formy a pečieme zvoľna hodinu (aj viac) v rúre na 170 stupňov.
  5. Po čiastočnom vychladnutí preklopíme na tanier a pocukrujeme.
  6. Bábovka je vláčna, nie je presladená a pekne vonia. Dobrú chuť.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť