Špaldoto s červenou repou

Recept Špaldoto s červenou repou

Pridal: CorpseOnHoliday, 25.10.2020

Kategorie: Zdravé recepty, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rizoto zo špaldy sa nazýva špaldoto :) celkom zaujímavý názov, čo poviete? Určite vyskúšajte pripraviť oveľa zdravšie rizoto ako z klasickej ryže. Základ tvorí špalda, ktorá ja vďaka červenej repe pekne sfarbená do červena. Špaldoto je ochutené cesnakom, cibuľou, provensálskym korením a hlavne bielym vínom. To tam nechá neskutočnú chuť, ktorú si zamilujete. Na tanieri ozdobíme ešte čerstvými listami špenátu a nezabudnite ani na kozí syr, ktorý dokonale ladí s chuťou červenej repy. Autor: Corpse

FOTKA OD VÁS

Pridal: CorpseOnHoliday, 25.10.2020

Kategorie: Zdravé recepty, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

1 - 2 strúčikycesnak
1 ksčervená cibuľa
2 ksvarená červená repa
250 gšpalda
1 lkurací alebo zeleninový vývar
80 mlbiele víno
pár lyžícolivový olej
štipkasoľ
štipkakorenie
štipkaprovensálske korenie či hrsť čerstvých byliniek
2 hrstelistový špenát
hrsťkozí syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Špaldu dáme na sitko, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Zatiaľ nakrájame červenú cibuľu a cesnak nadrobno a varenú repu nahrubo.
  2. Na panvici zvoľna zohrejeme olej a na ňom potom necháme opiecť červenú cibuľu a cesnak, až cibuľa zosklovatie. Potom pridáme špaldu a premiešame ju tak, aby zrnká boli obalené v oleji.
  3. Zalejeme zmes bielym vínom a necháme víno takmer odpariť. Potom pomaly naberačku po naberačke postupne pridávame vývar a medzitým miešame. Špalda je hotová, keď je príjemne mäkká. Táto fáza trvá zhruba 20 minút. Vývar musíme nechať úplne odpariť, je možné, že nevyužijeme všetok.
  4. Po uvarení špaldy pridáme červenú repu a rýchlo premiešame. Zhasneme plameň a ešte do zmesi pridáme dve alebo viac hrstí listového špenátu.
  5. Špaldoto dochutíme podľa gusta soľou, korením a bylinkami. Môžeme tiež pridať lyžicu chilli omáčky. Najlepšie je podávať špaldoto posypané kozím syrom či iným druhom syra, pretože je vďaka repe pomerne sladkasté a syr krásne vyváži jeho výbornú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť