NajRecept.sk Cestoviny Špagety Spaghetti aglio olio e peperoncino - najlepší recept na pravé talianské špagety s cesnakom
Spaghetti aglio olio e peperoncino - najlepší recept na pravé talianské špagety s cesnakom
Spaghetti aglio olio e peperoncino - najlepší recept na pravé talianské špagety s cesnakom
rebeka    ·   14.4.2023

Spaghetti aglio olio e peperoncino - najlepší recept na pravé talianské špagety s cesnakom

Ultra rýchly obed, ak nemáte veľa času na prípravu. Špagety na taliansky spôsob. Dobrú chuť!

Suroviny

Budeme potrebovať:

250 g
semolínové špagety
4 lyžice
extra panenský olivový olej
2 lyžičky
aglio olio peperoncino sušená zmes talianskych byliniek a korenia/
50 g
parmezán
2 strúčiky
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Špagety uvaríme vo veľmi osolenej vode podľa návodu na obale.
  2. V panvici rozohrejeme olej, pridáme suchú zmes korenia, nakrájaný cesnak a necháme rozvoňať. Potom do panvice pridáme uvarené a scedené špagety, prehodíme, aby sa nám všetky obalili olejom a korením.
  3. Servírujeme horúce bohato posypané parmezánom. Môžeme preliať olivovým olejom.
    * Pozor: táto zmes je naozaj pekelne ostrá!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár