Špagety v zeleninovej omáčke s mäsovými guľkami

Recept Špagety v zeleninovej omáčke s mäsovými guľkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Neviem, či všetky deti zbožňujú špagety tak ako náš syn. Ale občas mám pocit, že tá jeho vášeň je až chorobná ...: D: D: D Tak sa aspoň snažím, aby neboli obligátne stále len so syrom a kečupom...

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Guličky:

cca 500 gmleté kuracie mäso
3 lyžicestrúhanka
soľ
grilovacie korenie
sušený cesnak
sušený mletý rozmarín
strúhanka na obalenie

Omáčka:

1 ksstredne veľká cibuľa (nadrobno)
4 strúčikycesnaka (nadrobno)
1 ks mladá, stredne veľká cuketa (nahrubo nastrúhať aj so šupkou)
podľa potrebyolej
1 plechovkaparadajkový pretlak
1 plechovkalúpané sterilizované paradajoky
2 lyžicekryštálový cukor
1 lyžicamletá sladká paprika
1 lyžičkamleté čierne korenie
soľ
hladká múka
pikantná papriková pasta (Harissa, Saba a pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z okorenenej a zahustenej zmesi tvoríme malé guľky, ktoré obalíme v strúhanke a vhadzujeme do vriacej osolenej vody. Zvoľna varíme asi 8-10 minút, potom vylovíme cedidlom a vývar necháme vychladnúť.
  2. Vo veľkom kastróle na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak, cuketu a mletú papriku a zľahka zarestujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak a paradajky, vsypeme cukor a zalejeme asi 250ml vývaru z mäsových guliek.
  3. Necháme mierne povariť asi 20 minút. Potom zahustíme záklechtkou z vychladnutého vývaru a trochy hladkej múky a necháme asi 10 minút prevariť.
  4. Dochutíme soľou, korením a paprikovou pastou.
  5. Sporák stlmíme na minimum a do hotovej omáčky vsypeme mäsové guličky a neskôr aj uvarené a scedené špagety.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť