Souvlaki - grécke jedlo

Recept Souvlaki - grécke jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Naša celá rodina miluje leto, vtedy je čas dovolenky a každý sa teší na cestu do Grécka. Teplo, voda, more, relax a hlavne dobré jedlo, ktoré sa spája s touto krajinou, je to pravé orechové. V zime si spomíname na jedlo, ktoré tam jeme a sem tam čosi aj uvarím. Hlavne tzatziky dresing, ktorý je pre niekoho veľmi jednoduchý a obyčajný, ale práve to je na ňom to najlepšie. Nič ťažké na žalúdok, ale práve naopak, ľahko stráviteľné jedlo, ktoré si obľúbite. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

600 gbravčová panenka (nakrájaná na kocky)
100 mlolivový olej
100 mlčervené víno
2 lyžičkysušené oregano
2 kscitrón (kôra a šťava)
2 strúčikycesnak
podľa chutičierne korenie
podľa chutisoľ
dielikycitrón na podávanie

Tzatziky:

2 ksšalátová uhorka
300-400 ghustý grécky jogurt
4 strúčikycesnak
2 lyžicekôpor
lyžičkajemne nasekaná čerstvá mäta - nemusí byť
1-2 lyžicecitrónová šťava
2-3 lyžiceolivový olej
podľa chuti korenie
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso dajte do veľkej misy a premiešajte ho s olejom, vínom, oreganom, kôrou aj šťavou z citrónov, cesnakom i korením. Nesoľte!
  2. Mäso musí byť dôkladne obalené, najlepšie ponorené v marináde. Dajte minimálne na dve hodiny chladiť, najlepšie však cez noc.
  3. Pripravte si grilovacie špajle (kovové alebo drevené, ponorené do vody) a napichajte na ne mäso.
  4. Rozpáľte gril, mäso zo všetkých strán osoľte a grilujte 10 až 12 minút. Otáčajte.
  5. Podávajte s tzatziki, citrónovými dielikmi, prípadne cesnakovým chlebom.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť