NajRecept.sk Cestoviny Lasagne Šošovicové lasagne s tofu
Šošovicové lasagne s tofu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
AndieChambers    ·   25.10.2020

Šošovicové lasagne s tofu

Šošovicové lasagne s tofu od Andie Chambers.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
1 balenie
lasagne
1 ks
pór
podľa potreby
olej
400 g
paradajkový pretlak
1 kocka
tofu
1/2 balenie
veľkozrnná šošovica
podľa chuti
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
1 balenie
sójová smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zapekaciu misu vymastíme olejom. Na hlbokej panvici rozohrejeme olej a pridáme nasekaný pór. Necháme cca 5 min opekať a občas zamiešame.
  2. Na panvicu pridáme namočenú a scedenú šošovicu a všetko zalejeme cca 400 ml vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť, aby nám šošovica zmäkla. Po nejakých 20 minútach panvicu odkryjeme a vložíme paradajkový pretlak a osolíme. Všetko zamiešame a necháme ešte necelých 5 minút za stáleho miešania ohrievať.
  3. Predhrejeme si rúru na 190 stupňov Celzia (teplovzdušnú na 160 stupňov).
  4. Rozbalíme balíček lasagní. Do zapekacej misy vložíme prvú vrstvu zmesi z panvice. Na ňu nakladieme lasagne plátky tak, aby nám pokryli celý povrch. Nebojte sa prípadne plátky prelomiť. Nanesieme ďalšiu vrstvu zmesi z panvice a pokračujeme ako v predošlom kroku. Záleží na vás, koľko poschodové lasagne si urobíte, ale ja odporúčam tak 4 vrstvy. Pozor! Posledné horná vrstva musia byť lasagne plátky. Na hornú vrstvu si nahrubo nastrúhame tofu. Všetko zalejeme sójovou smotanou, aby nám cestovinové plátky zmäkli.
  5. Misu vložíme do strednej časti rúry a pečieme cca 25 minút zakryté. Po 20 minútach zložíme poklop a pečieme ešte 5-10 min odkryté. Lasagne vyberieme z rúry a necháme odpočinúť. Môžeme servírovať s kučeravým petržlenom na ozdobu.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov