Šošovicové lasagne s tofu

Recept Šošovicové lasagne s tofu
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Šošovicové lasagne s tofu od Andie Chambers.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 balenielasagne
1 kspór
podľa potrebyolej
400 gparadajkový pretlak
1 kockatofu
1/2 balenieveľkozrnná šošovica
podľa chutipetržlenová vňať
podľa chutisoľ
1 baleniesójová smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zapekaciu misu vymastíme olejom. Na hlbokej panvici rozohrejeme olej a pridáme nasekaný pór. Necháme cca 5 min opekať a občas zamiešame.
  2. Na panvicu pridáme namočenú a scedenú šošovicu a všetko zalejeme cca 400 ml vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť, aby nám šošovica zmäkla. Po nejakých 20 minútach panvicu odkryjeme a vložíme paradajkový pretlak a osolíme. Všetko zamiešame a necháme ešte necelých 5 minút za stáleho miešania ohrievať.
  3. Predhrejeme si rúru na 190 stupňov Celzia (teplovzdušnú na 160 stupňov).
  4. Rozbalíme balíček lasagní. Do zapekacej misy vložíme prvú vrstvu zmesi z panvice. Na ňu nakladieme lasagne plátky tak, aby nám pokryli celý povrch. Nebojte sa prípadne plátky prelomiť. Nanesieme ďalšiu vrstvu zmesi z panvice a pokračujeme ako v predošlom kroku. Záleží na vás, koľko poschodové lasagne si urobíte, ale ja odporúčam tak 4 vrstvy. Pozor! Posledné horná vrstva musia byť lasagne plátky. Na hornú vrstvu si nahrubo nastrúhame tofu. Všetko zalejeme sójovou smotanou, aby nám cestovinové plátky zmäkli.
  5. Misu vložíme do strednej časti rúry a pečieme cca 25 minút zakryté. Po 20 minútach zložíme poklop a pečieme ešte 5-10 min odkryté. Lasagne vyberieme z rúry a necháme odpočinúť. Môžeme servírovať s kučeravým petržlenom na ozdobu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť