Niečo podobné som mala včera, iba namiesto šošovice fazuľa.
Šošovicu prepláchneme, dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, priklopíme a necháme cez noc tak.
Druhý deň vodu zlejeme, nalejeme novú a dáme variť. Pokiaľ máme údené varené, použijeme údený vývar. Do vody k šošovici pridáme soľ, bujón, ocot a cukor. Varíme do mäkka cca 15 minút.
Na masti speníme na kocky nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť. Pridáme múku a vymiešame svetlú zápražku.
Z uvarenej šošovice zlejeme vodu a tou zriedime zápražku. K šošovici pridáme zápražku a chvíľku necháme prevariť. Podľa potreby zriedime vodou a doladíme chute.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu