NajRecept.sk Strukoviny Šošovica Šošovica nakyslo
Šošovica nakyslo
Recept Šošovica nakyslo
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   21.2.2023

Šošovica nakyslo

Niečo podobné som mala včera, iba namiesto šošovice fazuľa.

Suroviny
3 hrnčeky
(1/4 l) šošovica
podľa chuti soľ, korenie
lyžička
cukor
4 lyžice
ocot
1 ks
zeleninový gélový bujón Knorr
2 lyžice
sadlo
1 ks
cibuľa
2 lyžice
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Šošovicu prepláchneme, dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, priklopíme a necháme cez noc tak.

  2. Druhý deň vodu zlejeme, nalejeme novú a dáme variť. Pokiaľ máme údené varené, použijeme údený vývar. Do vody k šošovici pridáme soľ, bujón, ocot a cukor. Varíme do mäkka cca 15 minút.

  3. Na masti speníme na kocky nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť. Pridáme múku a vymiešame svetlú zápražku.

  4. Z uvarenej šošovice zlejeme vodu a tou zriedime zápražku. K šošovici pridáme zápražku a chvíľku necháme prevariť. Podľa potreby zriedime vodou a doladíme chute.

    Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár