NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Socialistický langoš - starodávny recept, ktorý nemá konkurenciu
Socialistický langoš - starodávny recept, ktorý nemá konkurenciu
Socialistický langoš - starodávny recept, ktorý nemá konkurenciu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Emília Raganová    ·   28.4.2023

Socialistický langoš - starodávny recept, ktorý nemá konkurenciu

Langoše niekto pripravuje s tatárskou omáčkou, kečupom a niekto ich dokonca pripravuje aj nasladko, s džemom alebo lekvárom. U nás sa langoš podáva so strúhaným syrom a šunkou. Určite vyskúšajte. Niečo fantastické - nebíčko v papuľke. Autor: Milka

65 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
hladká múka
60 g
droždie
700 ml
mlieko
1 lyžica
kryštálový cukor
2 lyžičky
soľ
podľa chuti
tatárska omáčka
podľa chuti (strúhaný)
syr
podľa chuti (nakrájaná)
šunka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Urobíme si kvások, necháme ho vykysnúť a pridám k ostatným surovinám. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť asi 40 minút. Vykysnuté cesto rozkrájame na kúsky (približne 13 ks) a urobíme z nich bochničky, ktoré necháme vykysnúť asi 15 minút.
  2. Potom ich natiahneme do kruhu a pečieme na oleji. Musia byť ponorené do oleja. Upečené langoše z jednej aj druhej strany potierame cesnakovou vodou (nemusíte) - 2dl vody, 8 strúčikov cesnaku, nechať postáť a potierať.
  3. Šunku nakrájame na štvorčeky, syr nastrúhame.
  4. Langoš potrieme tatárskou omáčkou,posypeme šunkou a syrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár