Snehová kolieska s vanilkovým krémom a ovocím

Recept Snehová kolieska s vanilkovým krémom a ovocím
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok som sa pustila do pečenia týchto krásnych snehových komínov. Na prípravu vyzerajú zložito, ale opak je pravdou. Nebojte sa a skúste ich aj vy. Sú také fantastické, že polovica už zmizla z krabičky. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

3 ksbielok
kryštálový cukor
1 lyžičkakukuričný škrob

Vanilkový krém:

3 ksžĺtok
1 lyžicakryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžicahladká múka
200 mlmlieko
100 mlsmotana na šľahanie

Dekorácie:

maliny alebo iné ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Odvážime 3 bielky a pridáme dvojnásobné množstvo kryštálového cukru. Vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme škrob a ešte krátko šľaháme.
  2. Pripravíme si cukrársky sáčok s tenkou špičkou a na papierom vyložený plech na pečenie nastriekame kolieska tak, aby boli duté uprostred - sáčkom kreslíme kolieska, cca 3 poschodia.
  3. Usušíme pri teplote 80 stupňov cca 40-50 minút.
  4. Cukor, žĺtky, múku, vanilku a mlieko vymiešame do hladkej hmoty bez hrudiek a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. V druhej miske vyšľaháme smotanu do tuhej šľahačky a spojíme s vychladnutým krémom. Cukrárskym sáčkom naplníme kolieska a ozdobíme ovocím.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť