Smotanový bravčový perkelt s haluškami

Recept Smotanový bravčový perkelt s haluškami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Smotanový bravčový perkelt s haluškami. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Perkelt:

0,75 kgbravčové mäso
1 kscibuľa
1 lyžicamasť
1 lyžicamletá sladká paprika
1 kelímoksladká smotana
1 kelímokkyslá smotana
2 lyžicehladká múka
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

Halušky:

4 ksvajce
400 gpolohrubá múka
podľa potrebymlieko
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu nakrájame najemno a opečieme dozlata na masti.
  2. K cibuli pridáme mäso a orestujeme ho zo všetkých strán. Pridáme lyžicu múky a zamiešame. Mierne podlejeme horúcou vodou. Pridáme papriku a miešame, kým sa voda nevyparí a paprika sa ľahko zarestuje.
  3. Podlejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme a dusíme do zmäknutia mäsa.
  4. Medzitým si pripravíme halušky: vajcia zmiešame s múkou a soľou a pridáme toľko mlieka, aby nám vzniklo hustejšie cestíčko. To pretlačíme haluškovým sitom do vriacej vody. Po vyplávaní na povrch varíme ešte 3 minúty.
  5. Uvarené halušky zlejeme a prepláchneme studenou vodou.
  6. Mäkké mäso z omáčky vyberieme a omáčku necháme vychladnúť. Do vychladnutej omáčky vmiešame smotany zmiešané s múkou a povaríme 15 minút. Vrátime mäso, spoločne prehrejeme a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť