NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Smotanová hubová omáčka s kuracími medailónkami
Smotanová hubová omáčka s kuracími medailónkami
Recept Smotanová hubová omáčka s kuracími medailónkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
HeMiShEk HeMiShEk    ·   17.4.2023

Smotanová hubová omáčka s kuracími medailónkami

Dnes sa mi dostali do rúk čerstvo nazbierané šampiňóny a hríbiky. Žiadne z obchodu. Chutia naozaj skvele a tá vôňa pri vyprážaní je naozaj na nezaplatenie. Samozrejme, môžete použiť aj tie z obchodu, je len vzácnosťou, ak ich nájdete len tak v prírode. K hubovej omáčke som robila kurací plátok a klasika u nás doma, hranolky.

Suroviny
2 ks
kuracie prsia
250 g
šampiňóny
podľa potreby
mrazené alebo čerstvé huby
1/2 ks
cibuľa
1 lyžica
maslo
1 téglik
33% smotana
podľa potreby
12% smotana
podľa potreby
voda
štipka
hubové korenie
podľa chuti soľ, korenie
podľa chuti
sušený cesnak
podľa chuti
sladká mletá paprika
podľa potreby
olej, hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na medailónky. Osolíme, okoreníme, posypeme sušeným cesnakom a sladkou mletou paprikou. Necháme chvíľočku odležať.
  2. Medzitým si očistíme šampiňóny a nakrájame na hrubšie plátky. To isté urobíme s hubami. Cibuľu si nakrájame na drobno.
  3. V hlbšej panvici si rozohrejeme olej. Kuracie prsia osmažíme z oboch strán. Stačí chvíľka. Nech nie sú vysušené. Zatiaľ dáme bokom. Do výpeku dáme maslo a necháme rozpustiť.
  4. Potom necháme rýchlo speniť cibuľku a pridáme šampiňóny a huby. Pridáme štipku hubového korenia. Podlejeme trochou vody a pod pokrievkou necháme krátko podusiť.
  5. Akonáhle sa voda takmer vyvarí, pridáme 33% smotanu. Privedieme do varu a prilejeme druhú smotanu na zriedenie. Chvíľu povaríme a podľa potreby zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody. Necháme chvíľočku povariť.
  6. Podávame s hranolkami a kuracími medailónkami. Môžeme doplniť čerstvou zeleninkou. Prajem dobrú chuť.:-)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár