Slovenské Šuhajdy - vianočná klasika

Recept Slovenské Šuhajdy - vianočná klasika
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasický slovenský vianočný dezert, ktorý nesmie chýbať na sviatočnom stole. Pripravujete ich aj vy?

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Potrebujeme:

250 gstužený tuk
150 gpráškový cukor
1 bal.BB puding (krabička)
2 lyžicekakao
troškarum

Plnka:

1 dclmlieko
150 gmleté orechy
200 gpráškový cukor
6 ksdrvené piškóty
1 lyžicarum
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme stužený tuk, pridáme k nemu preosiaty práškový cukor, BB puding, kakao, rum a vymiešame dohladka.
  2. Do košíčkov lejeme na spodok časť čokolády, opatrne dáme lyžičkou plnku do stredu a zalejeme druhou vrstvou čokolády a pekne zahladíme, aby boli na vrchu hladké.
  3. Ľubovoľne ozdobíme: orechmi, višňami, lentilkami, guličkami a pod...
  4. Plnka: Mlieko s práškovým cukrom privedieme do varu, vypneme, pridáme orechy, vanilkový cukor, piškóty a rum. Po vychladnutí malou lyžičkou dávkujeme do košíčkov.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť