Slovenské pirohy s lekvárom a makom

Recept Slovenské pirohy s lekvárom a makom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept je veľmi starý a na Slovensku sa dedí z generácie na generáciu.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny na 50 porcií:

900 gzemiak
300 ghrubá múka
1/4 lyžičkysoľ

Náplň:

400 glekvár
300 gmletý mak
práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: Zemiaky v šupke si uvaríme deň dopredu, olúpeme. Nastrúhame na jemno, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Nemiešať dlho, aby sa nelepilo. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pokrájame na obdĺžniky 6 x 12 cm.
  2. Do stredu položíme za malú lyžičku slivkového lekváru, preložíme na polovicu a vidličkou pritlačíme okraje, aby sa pri varení neotvorili.
  3. Dáme zovrieť vodu, ktorú osolíme a pirohy vkladáme po 15 kusov, premiešame, varíme, kým nevyplávajú na povrch. Ešte ich necháme chvíľu vo vode, aby cesto nebolo surové a vyberieme. Hneď ich obalíme mletým makom a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blažena Sadovska

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť