Slonia slza - fotopostup

Pridal: Janulinka, 15.9.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Banány, Podľa ovocia
Nahraj fotku a pochváľ sa
Tento zákusok sa mi spája s oslavami, svadbami, kedy som ho z tácky jedla ako prvý. Dlho som sa odhodlávala upiecť ho aj doma, ale vyskúšala som to. Je to síce môj prvý pokus, trochu sa mi cesto prelomilo, ale môžem sa pochváliť, že som to skúsila. A určite som ho nepiekla naposledy. Je tak chutný, cesto je jemné ako pavučinka, je príjemne sladký a banán to dokonale osvieži. Skúste ho upiecť aj vy, určite sa vám podarí. Nemáte sa čoho báť, síce to vyzerá zložito, ale opak je pravdou. Ak získate ten správny grif, pôjde vám to od ruky. Autor: Janulinka
Pridal: Janulinka, 15.9.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Banány, Podľa ovocia
SUROVINY
Cesto:
Krém:
- Maslo vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme vychladnutú orechovú zmes a všetko spolu miešame. Vznikne nám orechový hladký krém. Ten natrieme na vychladnuté cesto, ktoré sme otvorili. Nenatrieme celý krém, necháme si trochu na potretie vrchu. Do stredu natretého cesta položíme celé olúpané banány. Mne vyšli dva (záleží na ich veľkosti a veľkosti cesta). Polovicu cesta opäť preklopíme na druhú polovicu, čím nám vznikne slza.