Slonia slza - fotopostup

Recept Slonia slza - fotopostup
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento zákusok sa mi spája s oslavami, svadbami, kedy som ho z tácky jedla ako prvý. Dlho som sa odhodlávala upiecť ho aj doma, ale vyskúšala som to. Je to síce môj prvý pokus, trochu sa mi cesto prelomilo, ale môžem sa pochváliť, že som to skúsila. A určite som ho nepiekla naposledy. Je tak chutný, cesto je jemné ako pavučinka, je príjemne sladký a banán to dokonale osvieži. Skúste ho upiecť aj vy, určite sa vám podarí. Nemáte sa čoho báť, síce to vyzerá zložito, ale opak je pravdou. Ak získate ten správny grif, pôjde vám to od ruky. Autor: Janulinka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
150 gpráškový cukor
4 dkgkakao
60 ghrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva

Krém:

150 gmleté orechy
150 mlmlieko
250 gmaslo
2 ksvanilkový cukor
4 lyžicepráškový cukor
podľa potrebybanán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme kakao, múku s kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch. Pečieme na papieri na pečenie.
  2. Upečené cesto vyklopíme na dosku. Stiahneme dole papier na pečenie. Do stredu vložíme valček alebo zrolovaný uterák a polovicu cesta preklopíme na druhú cez valček.
  3. Pripravíme si krém. V hrnci si zohrejeme mlieko tak, aby bolo horúce a pridáme mleté orechy. Poriadne premiešame. Necháme vychladnúť.
  4. Maslo vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme vychladnutú orechovú zmes a všetko spolu miešame. Vznikne nám orechový hladký krém. Ten natrieme na vychladnuté cesto, ktoré sme otvorili. Nenatrieme celý krém, necháme si trochu na potretie vrchu. Do stredu natretého cesta položíme celé olúpané banány. Mne vyšli dva (záleží na ich veľkosti a veľkosti cesta). Polovicu cesta opäť preklopíme na druhú polovicu, čím nám vznikne slza.
  5. Na záver potrieme zvyškom krému vrch zákusku. Vrch môžeme pofŕkať čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť v chladničke a môžeme krájať na úhľadné slonie slzy. Zákusok je výborný, jemný, sladký a vhodný na akúkoľvek príležitosť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť