Slivkový cheesecake viac vrstiev

Recept Slivkový cheesecake viac vrstiev
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aj keď som v predošlom recepte písala, že počas horúčav nezapínam rúru, občas sa to predsa stane. Ako v tomto prípade. Pečený cheesecake. Vynikajúca alternatíva sladkej nepečenej dobroty. Vajíčko v tvarohovej a ovocnej vrstve môžete vynechať, vtedy bude nepečený, ale s vajíčkom to je oveľa lepšie. Dokonale podrží tvar. Autor: Lucka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Sušienkový základ:

160 gBeBe keksy
40 gmaslo
1 ksbielok
2 štipkyškorica

Slivková vrstva:

5 ksveľká slivka
1 ksvajce
1 lyžičkapuding
1 lyžicacukor

Tvarohová vrstva:

150 gtučný tvaroh
2-3 lyžicecukor
1 lyžičkacitrónový cukor
1 ksžĺtok
1 ksvajce
70 ghorká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky si rozdrvíme v mixéri, zmiešame s trochou škorice, roztopeným maslom a nakoniec primiešame bielok, ktorý sme krátko prešľahali (nie však na sneh!). Žĺtok si schováme. Spracujeme cesto a dáme na chvíľu do chladničky.
  2. Formu si vyložíme papierom na pečenie, rúru zapneme na 180 stupňov. Cesto natlačíme do formy a dáme na 10 minút do rúry. Strážime! Dĺžka pečenia závisí od druhu rúry, môže ísť aj o kratšiu dobu.
  3. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu.
  4. V mixéri rozmixujeme slivky s cukrom. Povaríme v kastróliku, pridáme puding, aby nám zmes trochu zhustla a nakoniec vmiešame rozšľahané vajcia.
  5. Na upečený korpus rozotrieme čokoládu, na ňu slivkovú zmes. Nakoniec si v mise vyšľaháme vajcia + žĺtok, ktorý nám zostal od sušienkového základu. Pridávame cukor a šľaháme v penu. Nakoniec pridáme tvaroh a lyžičku citrónového cukru. Poslednú vrstvu dáme na korpus a dáme piecť na 30-40 minút do rúry.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť