Slivkové suflé s krustou

Recept Slivkové suflé s krustou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Trošku netradičnejšie, ale o to chutnejšie. Začala som s pečením zdravších chuťoviek, ktoré sú doma veľmi obľúbené. Krusta z bebe sušienok, orechov a ovsených vločiek. Samozrejme, nesmie chýbať ani maslo, veď predsa aj to obsahuje látky, ktoré naše telo potrebuje, takže netreba ho vynechávať z nášho jedálnička. Autor: Lucka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Slivková zmes:

1 bal.Mascarpone
2 ksvajce
5 lyžíckryštýlový cukor
1/4 bal.škoricový cukor
1/2 kszaváracie poháre sliviek

Krusta:

10 ksBeBe keksy
2 hrstevlašské orechy
2 hrsteovsené vločky
50 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si zapneme na 180 stupňov. V mixéri si rozomelieme sušienky, orechy a zmiešame s ovsenými vločkami.
  2. Rozmixujeme si odkvapkané slivky s lyžicou cukru kryštál. V mise si vyšľaháme vajce - po dobu 1 minúty. Postupne zašľaháme 4 lyžice cukru kryštál a 1/4 sáčku škoricového cukru. Vmiešame rozmixované slivky. Dobre premiešame. Nakoniec vmiešame Mascarpone. Podľa našej chuti môžeme dosladiť. Zmesou naplníme zapekacie misky takmer doplna, ale necháme miesto na kôrku.
  3. Dáme zapiecť na cca 30 minút.
  4. Medzitým si zmiešame suché ingrediencie na krustu s roztopeným maslom. Po vytiahnutí misiek z rúry rozdelíme vzniknutú posýpku do misiek a vrátime do rúry ešte na 10-15 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť