NajRecept.sk Dezerty Pudingy Slivkové suflé s krustou
Slivkové suflé s krustou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
luckazubata    ·   25.10.2020

Slivkové suflé s krustou

Trošku netradičnejšie, ale o to chutnejšie. Začala som s pečením zdravších chuťoviek, ktoré sú doma veľmi obľúbené. Krusta z bebe sušienok, orechov a ovsených vločiek. Samozrejme, nesmie chýbať ani maslo, veď predsa aj to obsahuje látky, ktoré naše telo potrebuje, takže netreba ho vynechávať z nášho jedálnička. Autor: Lucka

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Slivková zmes:

1 bal.
Mascarpone
2 ks
vajce
5 lyžíc
kryštýlový cukor
1/4 bal.
škoricový cukor
1/2 ks
zaváracie poháre sliviek

Krusta:

10 ks
BeBe keksy
2 hrste
vlašské orechy
2 hrste
ovsené vločky
50 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si zapneme na 180 stupňov. V mixéri si rozomelieme sušienky, orechy a zmiešame s ovsenými vločkami.
  2. Rozmixujeme si odkvapkané slivky s lyžicou cukru kryštál. V mise si vyšľaháme vajce - po dobu 1 minúty. Postupne zašľaháme 4 lyžice cukru kryštál a 1/4 sáčku škoricového cukru. Vmiešame rozmixované slivky. Dobre premiešame. Nakoniec vmiešame Mascarpone. Podľa našej chuti môžeme dosladiť. Zmesou naplníme zapekacie misky takmer doplna, ale necháme miesto na kôrku.
  3. Dáme zapiecť na cca 30 minút.
  4. Medzitým si zmiešame suché ingrediencie na krustu s roztopeným maslom. Po vytiahnutí misiek z rúry rozdelíme vzniknutú posýpku do misiek a vrátime do rúry ešte na 10-15 minút.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov