Slivkové knedle z tvarohového cesta

Recept Slivkové knedle z tvarohového cesta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto tvarohové cesto na ovocné knedle mám veľmi rada, pretože je nielen jednoduché a rýchle, ale aj chutné. Autor: Janka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500 gjemný tvaroh
250 gdetská krupica
štipkasoľ
podľa potrebyhladká múka na podsypanie
25-30 ksčerstvé slivky
4 lyžicemletý mak alebo orechy (opražená strúhanka)
na posypaniepráškový cukor
na poliatie maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Slivky umyjeme a poriadne osušíme. Tvaroh zmiešame s krupicou a nechám aspoň pol hodinky odstáť, aby krupica napučala a cesto trochu zhustlo. Toto cesto je ale vždy trochu redšie a horšie sa s ním pracuje. Ak by sa vám zdalo príliš riedke, môžete pridať trochu krupice alebo múky (ale nie veľa, aby ste zasa nemali uvarené knedle tvrdé), pretože každý tvaroh je iný.
  2. Cesto preložíme na poriadne pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme (alebo vytvoríme dlhý valec) a nakrájame na rovnako veľké kúsky.
  3. Do každého kúsku zabalíme slivku. Cesto sa dosť lepí, treba si poriadne pomúčiť ruky aj pracovnú dosku.
  4. Knedle dáme variť do osolenej vriacej vody. Na začiatku varenia ich vareškou jemne nadvihneme, aby sa neprilepili na dno. Počkáme, až vyplávajú na vrch a povaríme ešte 4 - 5 minút podľa veľkosti.
  5. Vyberieme a pomastíme maslom. Na tanieri si knedle každý poleje maslom podľa chuti a posype svojou obľúbenou posýpkou.

* Poznámka: Toto cesto je bez vajíčka. Z tejto dávky vyjde asi tak 25 - 30 slivkových knedlí, záleží na veľkosti a druhu sliviek. Na knedle sú výborné aj mirabelky.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť