Slivkové knedle z kysnutého cesta

Recept Slivkové knedle z kysnutého cesta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Slivky už zbierame zo stromu, tak určite vyskúšajte pripraviť sladký obed. Kysnuté knedle s celou slivkou. Na vrchu nastrúhaný tvaroh ... sú fantastické! Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

200 mlvlažné mlieko
20 gdroždie
1 lyžičkacukor
400 gpolohrubá múka
1 lyžičkasoľ
1 ksvajce

Náplň:

14 ksslivky

K podávaniu:

tvrdý tvaroh
práškový cukor
maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do mlieka rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Necháme vzísť kvások. Ku kvásku pridáme múku, soľ a vajcia a vypracujeme hladké pružné cesto. Necháme ho vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
  2. Potom ho rozdelíme na 14 dielov, na každý posadíme umytú slivku a zabalíme do tvaru knedle.
  3. Necháme ešte 10 minút kysnúť a potom varíme 10 minút v pare.
  4. Uvarené knedle trochu roztrhneme vidličkami, aby vyšla para, preložíme ich na tanier, posypeme strúhaným tvrdým tvarohom, posypeme cukrom a zalejeme maslom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť