NajRecept.sk Dezerty Múčniky Slimáky z lístkového cesta
Slimáky z lístkového cesta
Recept Slimáky z lístkového cesta
ruza98 ruza98    ·   8.10.2020

Slimáky z lístkového cesta

Pečenie s lístkovým cestom je veľmi jednoduché a hlavne rýchle. Nemusíte čakať ako u kysnutého cesta, stačí rozbaliť, naplniť a upiecť. Autor: Ruza98

Suroviny
lístkové cesto
hladká múka
šunka
syr
korenie
vajce
kečup
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pizzu má rád snáď každý jeden z vás. Zjednodušte si prípravu a pripravte si chuťovku z lístkového cesta. Príprava vám bude trvať maximálne 10 minút. Pečenie s lístkovým cestom má len výhody, tak určite vyskúšajte.
  2. Ja som na potretie použila kečup, ale pokojne môžete použiť aj pasírované paradajky alebo kvalitnú paradajkovú dreň, či už domácu alebo kupovanú, prípadne môžete použiť aj smotanový základ s cesnakom. Je to na vás, čo vám najviac chutí.
  3. Lístkové cesto rozbalíme a roztiahneme na pracovnú dosku, ktorú jemne poprášime múkou.
  4. Cesto si potrieme kečupom a pokoreníme. Potom pokladáme šunku a syr. Nakoniec zabalíme do rolády, ktorú krájame a pokladáme na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme asi 10-15 min. vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.
  5. Vrch môžete ešte posypať semienkami, ale nemusíte.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár