Slimáky z kysnutého cesta

Recept Slimáky z kysnutého cesta

Pridal: NajLucka, 22.1.2021

Kategorie: Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kysnuté cesto, tvarohová plnka = pečivo na raňajky, na desiatu alebo na večeru. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 22.1.2021

Kategorie: Múčniky

SUROVINY

Cesto:

350 gpolohrubá múka
3 gsušené droždie
100 mlmlieko
50 gkryštálový cukor
50 gmaslo
70 gkyslá smotana
štipkasoľ

Plnka:

500 gtvaroh
1 ksvajce
100 gpráškový cukor
200 gkyslá smotana
1 lyžicakryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto:
    Do teplého mlieka pridáme droždie, 1/2 lyžičky kr. cukru a 3 lyžice múky. Necháme vzísť kvások. V druhej miske zmiešame ostatné suroviny a nakoniec pridáme kvások - spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto na doske rozvaľkáme na tenký plát, ktorý potrieme plnkou.
  3. Plnka:
    Tvaroh vymiešame s vajíčkom a práškovým cukrom.
  4. Keď sme na cesto navrstvili tvarohovú plnku, zrolujeme ho. Následne nakrájame na plátky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom. Prikryjeme ich utierkou a necháme 40 minút kysnúť.
  5. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 190 stupňov do zlata.
  6. Upečené potrieme rozšľahanou kyslou smotanou s cukrom, zakryjeme na pár minút alobalom a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť