NajRecept.sk Dezerty Múčniky Slimáky z kysnutého cesta
Slimáky z kysnutého cesta
Recept Slimáky z kysnutého cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   22.1.2021

Slimáky z kysnutého cesta

Kysnuté cesto, tvarohová plnka = pečivo na raňajky, na desiatu alebo na večeru. Dobrú chuť!

Suroviny

Cesto:

350 g
polohrubá múka
3 g
sušené droždie
100 ml
mlieko
50 g
kryštálový cukor
50 g
maslo
70 g
kyslá smotana
štipka
soľ

Plnka:

500 g
tvaroh
1 ks
vajce
100 g
práškový cukor
200 g
kyslá smotana
1 lyžica
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto:
    Do teplého mlieka pridáme droždie, 1/2 lyžičky kr. cukru a 3 lyžice múky. Necháme vzísť kvások. V druhej miske zmiešame ostatné suroviny a nakoniec pridáme kvások - spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto na doske rozvaľkáme na tenký plát, ktorý potrieme plnkou.
  3. Plnka:
    Tvaroh vymiešame s vajíčkom a práškovým cukrom.
  4. Keď sme na cesto navrstvili tvarohovú plnku, zrolujeme ho. Následne nakrájame na plátky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom. Prikryjeme ich utierkou a necháme 40 minút kysnúť.
  5. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 190 stupňov do zlata.
  6. Upečené potrieme rozšľahanou kyslou smotanou s cukrom, zakryjeme na pár minút alobalom a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár