Slimákový baránok - veľkonočné pečenie

Pridal: Triniti, 12.3.2021
Kategorie: Baránok, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tak toto je bomba. Skvelý nápad na baránka bez formy. Pečiete na plechu z kysnutého cesta a vyhráte sa s cestom dokonale. Zapojiť do pečenia môžete aj deti, určite vám pomôžu a hlavne sa zabavíte. Na oči a nos som použila hrozienka a nakoľko nemám rada v cestách hrozienka, tak som ich vynechala. Vy pokojne pridajte. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 12.3.2021
Kategorie: Baránok, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo
SUROVINY
500 ghladká múka
8 gdroždie
1 lyžicacukor
1 lyžičkasoľ
300 mlmlieko
2 ksžĺtok
50 gmaslo
2 lyžiceolej
- Klasickým spôsobom urobíme kysnuté cesto. Najskôr v troche teplého mlieka rozpustíme lyžičku cukru a pridáme droždie. Necháme vzísť kvások.
- Ostatné suroviny spracujeme v miske, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca jednu hodinu.
- Po vykysnutí cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme valček a následne tvarujeme podľa obrázka baránka.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šnekový beránek - velikonoční pečení.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ślimakowy baranek - wielkanocne wypieki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schneckenlamm – Osterbäckerei an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Húsvéti bárány kelt tésztából.
KOMENTÁRE K RECEPTU