NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Baránok Slimákový baránok - veľkonočné pečenie
Slimákový baránok - veľkonočné pečenie
Recept Slimákový baránok - veľkonočné pečenie
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   12.3.2021

Slimákový baránok - veľkonočné pečenie

Tak toto je bomba. Skvelý nápad na baránka bez formy. Pečiete na plechu z kysnutého cesta a vyhráte sa s cestom dokonale. Zapojiť do pečenia môžete aj deti, určite vám pomôžu a hlavne sa zabavíte. Na oči a nos som použila hrozienka a nakoľko nemám rada v cestách hrozienka, tak som ich vynechala. Vy pokojne pridajte. Autor: Triniti

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
500 g
hladká múka
8 g
droždie
1 lyžica
cukor
1 lyžička
soľ
300 ml
mlieko
2 ks
žĺtok
50 g
maslo
2 lyžice
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Klasickým spôsobom urobíme kysnuté cesto. Najskôr v troche teplého mlieka rozpustíme lyžičku cukru a pridáme droždie. Necháme vzísť kvások.
  2. Ostatné suroviny spracujeme v miske, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca jednu hodinu.
  3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme valček a následne tvarujeme podľa obrázka baránka.
  4. Na papieri na pečenie ho necháme kysnúť ešte pol hodiny. A potom ho potrieme rozšľahaným vajcom. Nezabudnite na oči a nos z hrozienok.
  5. Pečieme na 180 stupňov dozlatista.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov