Slimákový baránok - veľkonočné pečenie

Recept Slimákový baránok - veľkonočné pečenie

Pridal: Triniti, 12.3.2021

Kategorie: Baránok, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak toto je bomba. Skvelý nápad na baránka bez formy. Pečiete na plechu z kysnutého cesta a vyhráte sa s cestom dokonale. Zapojiť do pečenia môžete aj deti, určite vám pomôžu a hlavne sa zabavíte. Na oči a nos som použila hrozienka a nakoľko nemám rada v cestách hrozienka, tak som ich vynechala. Vy pokojne pridajte. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 12.3.2021

Kategorie: Baránok, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo

SUROVINY

500 ghladká múka
8 gdroždie
1 lyžicacukor
1 lyžičkasoľ
300 mlmlieko
2 ksžĺtok
50 gmaslo
2 lyžiceolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Klasickým spôsobom urobíme kysnuté cesto. Najskôr v troche teplého mlieka rozpustíme lyžičku cukru a pridáme droždie. Necháme vzísť kvások.
  2. Ostatné suroviny spracujeme v miske, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca jednu hodinu.
  3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme valček a následne tvarujeme podľa obrázka baránka.
  4. Na papieri na pečenie ho necháme kysnúť ešte pol hodiny. A potom ho potrieme rozšľahaným vajcom. Nezabudnite na oči a nos z hrozienok.
  5. Pečieme na 180 stupňov dozlatista.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť