NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Slávnostné rezy
Slávnostné rezy
Recept Slávnostné rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   28.9.2020

Slávnostné rezy

Veľmi obľúbené sladké rezy, vhodné pre rôzne príležitosti, ako sú svadby, oslavy, narodeniny,... Ja som robila tento koláčik na oslavu mojich narodenín a zožal celkom veľký úspech. Nabudúce by som asi pláty potrela lekvárom, ale pretože každému chutil, tak ho odporúčam aj vám. Autor: Triniti

Suroviny

Kakaové cesto:

200 g
múka
50 g
maslo
50 g
kryštálový cukor
30 g
kakao
1 ks
vajce
1 bal.
prášok do pečiva
trochu
mlieka

Piškótové cesto:

4 ks
vajce
8 lyžíc
kryštálový cukor
8 lyžíc
polohrubá múka

Krém:

1 ks
vajce
500
mlieko
3 lyžice
hladká múka
200 g
práškový cukor
200 g
maslo
1 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme kakaové cesto. Všetky zložky určené na kakaové cesto si spojíme do jednej masy. Rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme 2 pláty cesta o veľkosti cca 24 x 36 cm. Preložíme ho na pomúčený plech (alebo na plech sme dali papier) a popicháme ho vidličkou. Pečieme cca 5-6 minút pri 180 stupňoch. Ešte horúce pláty cesta orežeme (nepravidelné kraje) a necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si piškótový plát cesta. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a nakoniec pridávame po lyžiciach múku. Pripravené cesto si vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 - 25 minút.
  3. Pripravíme si krém. Do mlieka si pridáme múku a dôkladne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Pridáme vajíčko a dôkladne vareškou vyšľaháme. Pridáme vanilkový cukor a dáme variť. Varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame uvarenú vychladnutú hmotu.
  4. Môžeme vrstviť. Na kakaový plát cesta si nanesieme plnku, položíme piškótový plát cesta, natrieme plnku a zakryjeme to druhým kakaovým plátom cesta. Necháme v chladničke odstáť minimálne 3 hodiny a následne si ho ozdobíme podľa seba / práškovým cukrom alebo čokoládou /.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár