Slávnostné rezy

Recept Slávnostné rezy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi obľúbené sladké rezy, vhodné pre rôzne príležitosti, ako sú svadby, oslavy, narodeniny,... Ja som robila tento koláčik na oslavu mojich narodenín a zožal celkom veľký úspech. Nabudúce by som asi pláty potrela lekvárom, ale pretože každému chutil, tak ho odporúčam aj vám. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Kakaové cesto:

200 gmúka
50 gmaslo
50 gkryštálový cukor
30 gkakao
1 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva
trochumlieka

Piškótové cesto:

4 ksvajce
8 lyžíckryštálový cukor
8 lyžícpolohrubá múka

Krém:

1 ksvajce
500mlieko
3 lyžicehladká múka
200 gpráškový cukor
200 gmaslo
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme kakaové cesto. Všetky zložky určené na kakaové cesto si spojíme do jednej masy. Rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme 2 pláty cesta o veľkosti cca 24 x 36 cm. Preložíme ho na pomúčený plech (alebo na plech sme dali papier) a popicháme ho vidličkou. Pečieme cca 5-6 minút pri 180 stupňoch. Ešte horúce pláty cesta orežeme (nepravidelné kraje) a necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si piškótový plát cesta. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a nakoniec pridávame po lyžiciach múku. Pripravené cesto si vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 - 25 minút.
  3. Pripravíme si krém. Do mlieka si pridáme múku a dôkladne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Pridáme vajíčko a dôkladne vareškou vyšľaháme. Pridáme vanilkový cukor a dáme variť. Varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame uvarenú vychladnutú hmotu.
  4. Môžeme vrstviť. Na kakaový plát cesta si nanesieme plnku, položíme piškótový plát cesta, natrieme plnku a zakryjeme to druhým kakaovým plátom cesta. Necháme v chladničke odstáť minimálne 3 hodiny a následne si ho ozdobíme podľa seba / práškovým cukrom alebo čokoládou /.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť