NajRecept.sk Torty Sladké torty Slávnostná smotanová torta bez pečenia
Slávnostná smotanová torta bez pečenia
Recept Slávnostná smotanová torta bez pečenia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   6.2.2021

Slávnostná smotanová torta bez pečenia

Torty bez pečenia sú TOP! Stačí v chladničke vychladiť, nakrájať a papať. Smotanové torty určite poznáte, klasická kyslá smotana vymiešaná s cukrom spolu s piškótami a ovocím navrstvená do okrúhlej formy, v chladničke stuhnutá a ozdobená kakaom. Pripravte si ale trochu inú, nepečenú tortu, ktorá si vás získa. Vanilkový krém a základ zo sušienok, kokosu, orechov a hrozienok. Autor: Triniti

Suroviny

Základ:

150 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 lyžička
vanilkový cukor
2 lyžice
kakao
1 ks
vajce
200 g
sušienky
100 g
kokos
50 g
nasekané vlašské orechy
20 g
hrozienka

Krém:

3 lyžice
želatína
70 g
maslo
2 lyžice
mlieko
1/2 bal.
vanilkový puding
200 g
kryštálový cukor
1/2 ks
citrónová šťava
360 g
smotanový syr

Vrch:

podľa potreby
tmavá čokoláda
trochu
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci rozpustíme 150 g masla, pridáme cukor, vanilkový cukor, kakao, rozšľahané vajíčko a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.
  2. Sušienky dáme do mirkoténového sačká a tĺčikom na mäso rozdrvíme. Necháme aj väčšie kúsky, torta bude krajšie vyzerať. K sušienkam pridáme nasekané vlašské orechy, kokos a hrozienka. Pridáme maslovú hmotu a premiešame. Ešte teplú masu navrstvíme do okrúhlej formy s priemerom 22 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  3. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme mlieko, pudingový prášok, cukor, citrónovú šťavu a privedieme k varu. Odstavíme a pridáme želatínu. Necháme mierne vychladnúť a vmiešame smotanový syr. Celú masu navrstvíme na studený základ a pekne uhladíme.
  4. Vrch ozdobíme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali trochu mlieka, alebo podľa vlastnej fantázie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár