NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Slávnostná roláda s ovocím
Slávnostná roláda s ovocím
Recept Slávnostná roláda s ovocím
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   25.11.2020

Slávnostná roláda s ovocím

Veľmi exkluzívny dezert s ovocím vnútri. Ovocie môžete skombinovať podľa vlastnej chuti, či už banány s jahodami, malinami, čučoriedkami,... To ovocie tam je skvelé, osvieži to celý koláčik, ktorý máte pripravený za pár minút, potom už len čakať, kým to stuhne. Zaujímavý nápad bol v originálnom recepte, kde sa upečené cesto nakrájalo a pekne poskladalo do srnčieho chrbta. Takto si viem predstaviť aj iné rezy, takže určite nabudúce vyskúšam. Autor: Jaja79

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
5 lyžíc
kryštálový cukor
5 lyžíc
hladká múka

Krém:

2 ks
žĺtok
500 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový cukor
4 lyžice
kryštálový cukor
50 g
kukuričný škrob
3 lyžice
hladká múka
150 g
maslo
100 g
práškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

banány
jahody

Vrch:

50 g
čokoláda
1/2 lyžičky
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a pripravíme si cesto. Vajíčka vymiešame s cukrom do tuhej peny, do ktorej vareškou jemne vmiešame hladkú múku.
  2. Cesto navrstvíme na veľký plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Upečieme po dobu 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  3. 450 ml mlieka dáme do hrnca spolu s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Vo zvyšnom mlieku vymiešame žĺtky, kukuričný škrob, múku a pridáme túto hmotu do horúceho mlieka s cukrom. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
  4. Maslo s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme nadýchaný krém.
    Pripravíme si formu srnčí chrbát. Upečené cesto prekrojíme na 3 časti.
  5. Jednu časť uložíme do srnčieho chrbta, navrstvíme trochu krému a uložíme banány. Zakryjeme ich krémom, položíme druhý plát cesta. Navrstvíme trochu krému, poukladáme jahody, maliny, čučoriedky alebo iné ovocie a nakoniec položíme tretí plát cesta.
  6. Necháme v chladničke najlepšie celú noc a ráno vyklopíme z formy. Vrch ozdobíme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár