Slávnostná roláda s ovocím

Recept Slávnostná roláda s ovocím
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi exkluzívny dezert s ovocím vnútri. Ovocie môžete skombinovať podľa vlastnej chuti, či už banány s jahodami, malinami, čučoriedkami,... To ovocie tam je skvelé, osvieži to celý koláčik, ktorý máte pripravený za pár minút, potom už len čakať, kým to stuhne. Zaujímavý nápad bol v originálnom recepte, kde sa upečené cesto nakrájalo a pekne poskladalo do srnčieho chrbta. Takto si viem predstaviť aj iné rezy, takže určite nabudúce vyskúšam. Autor: Jaja79

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
5 lyžíckryštálový cukor
5 lyžíchladká múka

Krém:

2 ksžĺtok
500 mlmlieko
2 bal.vanilkový cukor
4 lyžicekryštálový cukor
50 gkukuričný škrob
3 lyžicehladká múka
150 gmaslo
100 gpráškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

banány
jahody

Vrch:

50 gčokoláda
1/2 lyžičkyolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a pripravíme si cesto. Vajíčka vymiešame s cukrom do tuhej peny, do ktorej vareškou jemne vmiešame hladkú múku.
  2. Cesto navrstvíme na veľký plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Upečieme po dobu 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  3. 450 ml mlieka dáme do hrnca spolu s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Vo zvyšnom mlieku vymiešame žĺtky, kukuričný škrob, múku a pridáme túto hmotu do horúceho mlieka s cukrom. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
  4. Maslo s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme nadýchaný krém.
    Pripravíme si formu srnčí chrbát. Upečené cesto prekrojíme na 3 časti.
  5. Jednu časť uložíme do srnčieho chrbta, navrstvíme trochu krému a uložíme banány. Zakryjeme ich krémom, položíme druhý plát cesta. Navrstvíme trochu krému, poukladáme jahody, maliny, čučoriedky alebo iné ovocie a nakoniec položíme tretí plát cesta.
  6. Necháme v chladničke najlepšie celú noc a ráno vyklopíme z formy. Vrch ozdobíme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť