Slaninové pagáče so syrom bez kysnutia

Recept Slaninové pagáče so syrom bez kysnutia

Pridal: NajLucka, 20.9.2020

Kategorie: Pagáče, Múčniky, Chuťovky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Super inšpirácia na rýchle pohostenie. Bez kysnutia, ale krásne nadýchané a chutné.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 20.9.2020

Kategorie: Pagáče, Múčniky, Chuťovky, Pečivo

SUROVINY

150 gslanina
260 ghladká múka
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
1/4 lyžičkyčervená sladká paprika
75 gmaslo
250 gtvrdý syr
250 mlmlieko
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Slaninu nakrájame na menšie kúsky, ktoré na suchej panvici osmažíme do zlata.
  2. Na jemnom strúhadle nastrúhame tvrdý syr.
  3. V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a mäkké maslo. Pridáme nastrúhaný syr a opraženú slaninu aj s výpekom, mlieko a mletú papriku. Osolíme podľa chuti, ale nedávame veľa, pretože slanina je dosť slaná.
  4. Cesto rozvaľkáme na hrubší plát, z ktorého pomocou pohára vykrajujeme kolieska alebo iba nožom nakrájame na štvorčeky, obdĺžniky, trojuholníky alebo iné tvary, ktoré preložíme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
  5. Upečené necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť