SUROVINY
4 ksrožky
2 ksvajce
1 hrnčekmlieko
štipkasoľ
100 gslanina
1 kscibuľa
podľa chutipetržlenová vňať
1 lyžicamaslo
- Rožky nakrájame na malé kocky. Zalejeme ich mliekom, v ktorom sme rozmiešali vajcia a necháme nasiaknuť.
- Medzitým si na kúsku masla orestujeme cibuľku so slaninou, nakrájanou na kocky, ktorú potom pridáme do rožkov.
- Nakoniec osolíme a pridáme petržlenovú vňať. Urobíme gule, ktoré varíme v osolenej vode 15 minút.
- Skvelá príloha ku sviečkovej. Mňamka! Dobrú chuť!
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Špekové knedlíky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Knedliki z boczkiem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Speckknödel an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Szalonnás gombóc – a tökéletes köret.
KOMENTÁRE K RECEPTU