Slané koláče plnené cibuľou a slaninou a posypané syrom

Recept Slané koláče plnené cibuľou a slaninou a posypané syrom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastické bochníčky, ktoré som robila na desiatu a nejaké kúsky zostali aj na večeru a raňajky. S cestom sa pracuje skvele, je pružné a dajú sa tvarovať rôzne tvary. Toto cesto používam aj na iné pečivo, ale zvyčajne z neho pripravujem tieto plnené koláčiky. Plníme rôzne, s cibuľou a slaninou, s kapustou alebo aj so slaným tvarohom. Môžete naplniť aj na sladko, ako chcete, ale do cesta vtedy treba pridať viac cukru, aby nebolo až tak slané. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
2 ksvajce
1,5 dlolej
1/2 kockydroždie
1 lyžičkakryštálový cukor
250 mlvlažné mlieko
štipkasoľ

Náplň:

3 kscibuľa
200 gslanina

Navrch:

200 gkyslá smotana
150 gstrúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto spracujeme v pekárni - najprv nalejeme tekuté suroviny, potom všetky sypké. (Ak cesto spracuvávate rukami, najprv si urobíme kvások z mlieka, droždia a cukru a potom pridáme ostatné suroviny. Vymiešame na hladké cesto.)
  2. Pripravíme si náplň. Cibuľu a slaninu nakrájame na malé kocky a orestujeme dozlata. Necháme vychladnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 18 kúskov. Každý naplníme zmesou cibule a slaniny a urobíme malé bochníčky. Tie preložíme na plech a uprostred sploštíme do tvaru koláča.
  4. Jamku naplníme smotanou (môžete použiť kyslú, ale aj sladkú - s tou opatrne, je tekutá) a posypeme syrom. Pečieme pri 180 ° C dozlata.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť