Slaná špenátová roláda so syrom

Recept Slaná špenátová roláda so syrom

Pridal: NajLucka, 23.3.2015

Kategorie: Rolády, Slané rolády, Dezerty, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pre milovníkov špenátu a mozzarelly. Výborná roláda, zapečená v rúre. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 23.3.2015

Kategorie: Rolády, Slané rolády, Dezerty, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

Budeme potrebovať:

150 gšpenát
5 ksvajce
5 lyžícolej
5 lyžícmlieko
100 gpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
1/2 lyžičkysoľ
1/4 lyžičkyčierne korenie
200 gmozzarella

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Špenát umyjeme v studenej vode a osušíme ho.
  2. Bielka a žĺtka oddelíme. K žĺtkom pridáme olej, mlieko, osolíme a okoreníme podľa chuti - dobre premiešame. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva cez sito a pridáme k žĺtkom.
  3. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny. Penu jemne vmiešame k žĺtkovej hmote. Do takto pripraveného cesta primiešame osušený špenát a spojíme. Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov cca na 20 minút. Veľkosť plechu: 25 x 30 cm.
  4. Mozzarellu nastrúhame na hrubom strúhadle. Keď je cesto upečené, vyberieme ho a ihneď ho posypeme strúhaným syrom. Opatrne zrolujeme a zabalíme do utierky. Necháme vychladnúť.
  5. Vychladnutú roládu krájame ostrým nožom, podávame ako prílohu k mäsu alebo len tak ako chuťovku. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť