Slaná roláda bez použitia múky

Recept Slaná roláda bez použitia múky
FOTKA OD VÁS
Recept Slaná roláda bez použitia múky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Slaná roláda bez múky. Chutná, rýchla a nenáročná. Hotová delikatesa.

FOTKA OD VÁS
Recept Slaná roláda bez použitia múky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kskarfiol
1 ksvajce
50 gmozzarella
1/2 lyžičkysoľ
1/2 lyžičkyoregano
1/4 lyžičkyčierne korenie

Náplň:

4 lyžiceparadajkové pyré
100 gmozzarella
šunka
párok
klobása
tvrdý syr (gouda/parmezán)
oregano

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a v kuchynskom robote rozmixujeme do hladka (konzistencia kuskusu). Do hlbšej panvice / hrnca nalejeme vodu, osolíme a keď voda vrie pridáme rozmixovaný karfiol. Varíme cca 3-4 minúty a následne scedíme cez sitko. Necháme odkvapkať (pomôžeme si lyžicou - stláčame karfiol, aby sme sa zbavili prebytočnej vody).
  2. Scedený karfiol osušíme utierkou. Pridáme vajíčko, nastrúhanú mozzarellu a dobre premiešame. Takto pripravené karfiolové cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, posypeme oreganom, korením a pečieme v rúre pri teplote 220 stupňov presne 10 minút.
  3. Kým sa pečie karfiolové cesto, pripravíme všetky suroviny na náplň. Syr nastrúhame, šunku nakrájame, ...
  4. Upečené cesto vyberieme z plechu, neodstraňujeme papier a necháme mierne vychladnúť. Potrieme paradajkovým pyré, posypeme oreganom a naukladáme suroviny podľa chuti.
  5. Pomocou papiera na pečenie cesto zrolujeme a papier odstránime. Ostrým nožom narežeme rolku a posypeme strúhaným parmezánom a oreganom. Dáme piecť do rúry na ďalších 12 minút. Upečené vyberieme a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť