Slaná karfiolová torta s mletým mäsom, syrom a slaninkou

Recept Slaná karfiolová torta s mletým mäsom, syrom a slaninkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Super inšpirácia na zajtrajší obed. Slaná karfiolová torta s mletým mäsom, syrom a slaninou. Hľadala som inšpirácie po internete, čo by som mohla uvariť na obed a nakoniec som skombinovala tri recepty - varený karfiol, karbonátky pečené v rúre a pečené zemiaky. Vyšlo z toho celkom chutné jedlo, takže som ho určite nerobila naposledy. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kskarfiol
2 kockybujón
500 gmleté hovädzie mäso
1 plátokstarší chlieb
100 mlmlieko
1 ksvajce
1 kscibuľa
4 strúčikycesnak
200 gplátkový syr
200 gslanina
soľ
korenie
muškátový oriešok
olej
zemiaky ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Celú hlávku karfiolu umyjeme a vložíme do vriacej vody, v ktorej sme rozvarili 2 kocky bujónu. Varíme do mäkka. Uvarený karfiol vyberieme a utierkou osušíme. Necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý natrieme olejom a poukladáme plátky slaniny do tvaru kruhu. Do stredu položíme celý karfiol.
  3. Mleté mäso v miske zmiešame s vajíčkom, na drobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom a chlebom, ktorý sme vopred namočili do mlieka. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme štipku muškátového orieška a premiešame.
  4. Mäsovú hmotu navrstvíme na karfiol a pekne uhladíme. Poukladáme plátkový syr a slaninou zabalíme celý povrch.% 4% 5% 6% 8
  5. Zemiaky nakrájame na plátky a poukladáme ich na plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 45 - 50 minút zakryté alobalom. Potom alobal odstránime a teplotu zvýšime, aby sme dostali chrumkavú kôrku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť