Šľahačkový broskyňový koláč
Jemný a lahodný koláčik, ktorý pripravíte aj bez použitia váhy. Je to jeden z tých hrnčekových receptov, ktorý si obľúbite. Piecť som začínala popoludní v 15:00 a o 15:30 som už ležala na gauči pred televízorom s nohami na stole a dokonca aj s dobrým pocitom, že riad v kuchyni je umytý a koláčik sa pečie v rúre. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
3 ksvajce
1 hrnčekkryštálový cukor
1 hrnčekhladká múka
1 hrnčekhrubá múka
200 mlsmotana na šľahanie
1 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ
broskyňa
- V miske vyšľaháme vajíčka spolu s kryštálovým cukrom do tuhej peny. Keď máme vyšľahanú tuhú penu, pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Striedavo s múkou pridávame aj smotanu na šľahanie.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šlehačkový broskvový koláč.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejszínes-barackos szelet.
Koláč chuťově výborný, ale trochu suchý.