Šľahačkový broskyňový koláč

Recept Šľahačkový broskyňový koláč

Pridal: Triniti, 30.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Broskyne

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jemný a lahodný koláčik, ktorý pripravíte aj bez použitia váhy. Je to jeden z tých hrnčekových receptov, ktorý si obľúbite. Piecť som začínala popoludní v 15:00 a o 15:30 som už ležala na gauči pred televízorom s nohami na stole a dokonca aj s dobrým pocitom, že riad v kuchyni je umytý a koláčik sa pečie v rúre. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 30.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Broskyne

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 ksvajce
1 hrnčekkryštálový cukor
1 hrnčekhladká múka
1 hrnčekhrubá múka
200 mlsmotana na šľahanie
1 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ
broskyňa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske vyšľaháme vajíčka spolu s kryštálovým cukrom do tuhej peny. Keď máme vyšľahanú tuhú penu, pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Striedavo s múkou pridávame aj smotanu na šľahanie.
  2. Pripravíme plech, ktorý vymastíme tukom a vysypeme múkou (môžete použiť aj papier na pečenie) a navrstvíme cesto. Pekne uhladíme a na vrch poukladáme broskyne.
  3. Pripravený koláčik dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov asi pol hodinu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
23.8.2020, pucat odpovedať20

Koláč chuťově výborný, ale trochu suchý.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť