Šľahačkový baránok - podľa maminkinho receptu

Šľahačkový baránok - podľa maminkinho receptu
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najlepšie recepty sú od našich rodičov, starých rodičov, pretože si ich pamätá každý a chuťovo sú, samozrejme, najlepšie. Už niekoľkokrát som sa pokúsila pripraviť aj ja veľkonočného baránka, ale nikdy mi nevyšiel tak, ako mojej mamičke. Samozrejme, chuťovo bol fajn, ale niečo tomu chýbalo. Asi tá láska, s ktorou to moja mamka robí :) Autor: Helena

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Ingrediencie:

4 ksvajce
150 gkrupicový cukor
1 tégliksmotana na šľahanie
30 dkgpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z bielkov ušľaháme sneh, postupne pridávame cukor vanilkový a krupicový.
  2. Šľaháme až sa cukor rozpustí.
  3. Potom ľahko zmiešame žĺtky, smotanu a múku.
  4. Pečieme na 200 stupňov asi 40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť