Šľahačkovo ovocný koláčik s mascarpone

Recept Šľahačkovo ovocný koláčik s mascarpone
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Braček zase piekol a doniesol na ochutnávku. Je výborný. Hneď som opýtala aj recept. Nech sa páči, vyskúšajte aj vy. Autor: Blažka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
150 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva
300 ghladká múka
2 lyžicekakao
5 lyžícolej
5 lyžícvlažná voda
100 gMargot čokoláda

Ďalej potrebujeme:

1 bal.mrazené bobuľové ovocie
1 a 1/2 bal.Zlatý klas
1 pohárkyslý džem

Krém:

500 gmascarpone
1 kelímokbánovecké maslo bez príchute
200 mlsmotana na šľahanie
podľa chutipráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor

Parížska šľahačka:

300 mlsmotana na šľahanie
200 gčokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne vmiešame olej, vodu a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Pridáme aj nastrúhanú margot čokoládu a zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca pol hodinu.
  2. Na vychladnuté cesto natrieme kyšlý džem. Na džem nanesieme bobuľové ovocie, ktoré ohrejeme a pridáme 1 a 1/2 bal. Zlatého klasu (môžete použiť aj vanilkový puding). Takto pripravené potreté cesto dáme poriadne zachladiť. 
  3. 500 g mascarpone vymiešame mixérom spolu s kelímkom bánoveckého masla bez príchute. Pridáme 200 ml vyšľahanej šľahačky s balíčkom vanilkového cukru a pridáme aj práškový cukor podľa vlastnej chute. Natrieme na ovocie a potom už len vyšľaháme parížsku šľahačku a pekne uhladíme. 
  4. Parížska šľahačka: 300 ml smotany na šľahanie ohrejeme, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu (200 g) a miešaním rozpustíme. Odložíme najlepšie na celú noc do chladničky. Potom vyšľaháme mixérom do tuhej šľahačky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť