Šľahačkové pečivo

Recept Šľahačkové pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak jemné, chutné a krehké. Na jazyku sa doslova rozplýva. Robím ho už roky a nikdy nemením recept. Vždy len tri suroviny (ak nerátam práškový a vanilkový cukor na obaľovanie) - polohrubá múka, tuk a šľahačka. Starodávny recept, ale také recepty mám veľmi rada. Robievali ho už aj naše babičky, ktoré vedeli, čo je dobré. Robím ich cez masový mlynček s nadstavcom. Ide to úplne ľahko, sú vynikajúce. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

500 gpolohrubá múka
250 gtuk
250 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  2. Cez nástavec na mäsovom mlynčeku pretláčame cesto, stáčame do venčekov a upečieme.
  3. Pečieme na 180 stupňov dozlatista. Sledujeme, ide to rýchlo.
  4. Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť