Šľahačková torta bez múky

Recept Šľahačková torta bez múky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bolo jasné, že oslavu Kubových narodenín budeme musieť z rodinných dôvodov jednoducho preložiť, len nikto z nás vlastne nevedel, kedy by sa mala konať. Čo darčeky, tie už čakali pripravené a zabalené, ale bez torty by oslava nebola úplná. No a ja, čoby kuchtička, pekárka a cukrárka v jednej osobe som takto ochorela v ten najviac nevhodný čas. :-( Ale nejako som to nakoniec dala... Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Korpus:

6 ksvajce
150 gkryštálový cukor
50 gholandské kakao
štipkasoľ

Roládový plát na malý plech:

3 ksvajce
50 gkryštálový cukor
štipkasoľ
1 a 1/2 lyžiceholandské kakao

Malinová náplň:

2 bal.smotana na šľahanie
1 vrecúškomalinová smotanová náplň od Dr.Oetkera

Smotanová náplň:

2 bal.smotana na šľahanie
2 bal.stužovač šľahačky
podľa chutipráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom žĺtky s cukrom do hustej bielej peny, potom vmiešame už len vareškou kakao a nakoniec tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli.
  2. Dno tortovej formy vyložíme pomasteným papierom na pečenie, vlejeme cesto a pečieme 30 minút na 180 stupňov.
    Vychladnutý korpus preklopíme, stiahneme papier na pečenie a korpus prerežeme.
  3. Pre moju predstavu bol vo finále korpus dosť nízky, takže som sa rozhodla upiecť ešte jednu vrstvu a zvolila som už vyskúšané cesto na roládu bez múky, len som na malý plech upiekla plát z polovičnej dávky a potom orezala doguľata, takže...
  4. Ušľaháme tuhý sneh z bielkov so štipkou soli, potom po jednom prišľaháme žĺtky a nakoniec vmiešame kakao. Vylejeme na malý plech vystlaný pomasteným papierom na pečenie a pečieme 12 minút na 180 stupňov.
  5. Vychladnutý preklopíme, stiahneme papier na pečenie a podľa papierovej šablóny orežeme doguľata.
  6. Malinová náplň:
    Vyšľaháme podľa návodu na sáčku.
  7. Smotanová náplň:
    Všetko dotuha vyšľahať.
  8. Prokrojené korpusy som natrela vždy polovicou malinovej a potom polovicou bielej šľahačky.
  9. Po obvode som vyskladala mačacie jazýčky, na ktorých náš benjamín "žije" a previazala stuhou, aby neodpadávali.
    Ozdobené šľahačkou a jahodami, ktoré som pre lepšiu trvanlivosť máčela v červenom tortovom želé.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť