Šľahačková bublanina s ovocím

Pridal: Dvě v troubě, 23.9.2020
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Čučoriedky, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Rýchla, jednoduchá a u nás doma veľmi obľúbená šľahačková bublanina. Použiť môžete akékoľvek drobné ovocie. Ja som použila čučoriedky z minulého roka. Odporúčam časť ovocia do cesta vmiešať, pretože pri pečení ním neprepadne a zostalo by len na vrchu. Autor: Dvě v troubě
FOTKA OD VÁS
Pridal: Dvě v troubě, 23.9.2020
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Čučoriedky, Podľa ovocia
SUROVINY
Cesto
3 ksvajce
1 hrnčekkrupicový cukor
2 hrnčekypolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ
1 tégliksmotana na šľahanie
3 hrnčekyčerstvé alebo mrazené drobné ovocie
na plechtuk
na plechhrubá múka
na poprášeniepráškový cukor
- Rúru predhrejte na 180° C.
- Do misy vyklepnite vajcia, vsypte cukor a vyšľahajte do peny. Prisypte preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli, vlejte smotanu a premiešajte. Kto chce, môže časť ovocia pridať priamo do cesta.
- Vyšší plech vymažte a vysypte múkou a vlejte naň cesto. Posypte ovocím a pečte doružova, trvá to asi 30 minút. Skontrolujte špajdľou, či cesto nelepí.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Podávajte poprášené práškovým cukrom.
Zdroj: Dvě v troubě
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šlehačková bublanina s ovocem.
KOMENTÁRE K RECEPTU