Šľahačková bublanina s ovocím

Recept Šľahačková bublanina s ovocím
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rýchla, jednoduchá a u nás doma veľmi obľúbená šľahačková bublanina. Použiť môžete akékoľvek drobné ovocie. Ja som použila čučoriedky z minulého roka. Odporúčam časť ovocia do cesta vmiešať, pretože pri pečení ním neprepadne a zostalo by len na vrchu. Autor: Dvě v troubě

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto

3 ksvajce
1 hrnčekkrupicový cukor
2 hrnčekypolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ
1 tégliksmotana na šľahanie
3 hrnčekyčerstvé alebo mrazené drobné ovocie
na plechtuk
na plechhrubá múka
na poprášeniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejte na 180° C.
  2. Do misy vyklepnite vajcia, vsypte cukor a vyšľahajte do peny. Prisypte preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli, vlejte smotanu a premiešajte. Kto chce, môže časť ovocia pridať priamo do cesta.
  3. Vyšší plech vymažte a vysypte múkou a vlejte naň cesto. Posypte ovocím a pečte doružova, trvá to asi 30 minút. Skontrolujte špajdľou, či cesto nelepí.
  4. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Podávajte poprášené práškovým cukrom.

Zdroj: Dvě v troubě

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť