NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Šľahačková bublanina s ovocím
Šľahačková bublanina s ovocím
Recept Šľahačková bublanina s ovocím
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Dvě v troubě Dvě v troubě    ·   23.9.2020

Šľahačková bublanina s ovocím

Rýchla, jednoduchá a u nás doma veľmi obľúbená šľahačková bublanina. Použiť môžete akékoľvek drobné ovocie. Ja som použila čučoriedky z minulého roka. Odporúčam časť ovocia do cesta vmiešať, pretože pri pečení ním neprepadne a zostalo by len na vrchu. Autor: Dvě v troubě

Suroviny

Cesto

3 ks
vajce
1 hrnček
krupicový cukor
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ
1 téglik
smotana na šľahanie
3 hrnčeky
čerstvé alebo mrazené drobné ovocie
na plech
tuk
na plech
hrubá múka
na poprášenie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejte na 180° C.
  2. Do misy vyklepnite vajcia, vsypte cukor a vyšľahajte do peny. Prisypte preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli, vlejte smotanu a premiešajte. Kto chce, môže časť ovocia pridať priamo do cesta.
  3. Vyšší plech vymažte a vysypte múkou a vlejte naň cesto. Posypte ovocím a pečte doružova, trvá to asi 30 minút. Skontrolujte špajdľou, či cesto nelepí.
  4. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Podávajte poprášené práškovým cukrom.

Zdroj: Dvě v troubě

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár