Sladký koláč od Mozarta

Recept Sladký koláč od Mozarta

Pridal: Jaja79, 12.1.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ten, kto má rád orechy si určite pochutí na tomto skvelom zákusku. Mliečna plnka s vanilkovou príchuťou. Vrch posypaný mletými vlašskými orechami, no proste lahôdka. A pritom tak jednoduchý na prípravu, že ho zvládne podľa mňa každý. Bol hotový za pol hodinku, ak nerátam pečenie :) A z plechu zmizol ešte skôr, nestihol mi ani krém poriadne stuhnúť. Autor: Jaja79

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 12.1.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
150 gkryštálový cukor
160 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
200 mlolej
150 gmleté vlašské orechy

Krém:

500 mlmlieko
200 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový puding
2 lyžicekukuričný škrob
250 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec aj mleté vlašské orechy.
  2. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Keď vidíme, že cesto začína stúpať, teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme cca 25 minút.
  3. Upečené a vychladnuté cesto si prekrojíme na polovicu.
  4. Pripravíme si krém. Do mlieka pridáme cukor a dáme na oheň. Následne pridáme pudingové prášky a dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Pridáme aj kukuričný škrob a varíme do zhustnutia.
  5. Maslo vymiešame do peny a po lyžiciach pridávame vychladnutý krém. Vymixujeme na krémovú hmotu.
  6. Začneme vrstviť. Na jeden plát cesta si navrstvíme polovicu plnky a položíme druhý plát cesta. Navrstvíme zostávajúce krém a vrch ozdobíme mletými vlašskými orechami. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť