Skvelý pudingáčik s polevou z kyslej smotany

Recept Skvelý pudingáčik s polevou z kyslej smotany

Pridal: Mineralka, 18.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už dlhšie som uvažovala, čo sladkého upečiem. Doteraz som piekla len chleby a pečivo, ale už by trebalo aj niečo sladké po chutnom obede. Zvolila som super voľbu a to pudingový koláčik s polevou z kyslej smotany. Vyskúšajte. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 18.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
110 gpráškový cukor
200 mlmlieko
50 mlolej
160 gpolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
štipkasoľ

Ďalej:

1 bal.čokoládový puding
500 mlmlieko
2 lyžicekryštálový cukor
300 mlkyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor
na posypaniekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do peny, postupne pridáme žĺtky, olej, mlieko a zmiešanú múku s práškom do pečiva.
  2. Pripravíme si plech, ktorý vymažeme tukom a vysypeme múkou. Na plech nalejeme cesto, na ktoré ihneď vylejeme uvarený čokoládový puding osladený 2 lyžicami cukru.
  3. Dáme piecť na 180 stupňov po dobu asi 20 minút.
  4. Upečený koláč necháme vychladnúť a na vrch navrstvíme kyslú smotanu s cukrom a štipkou škorice.
  5. Necháme stuhnúť v chladničke a nakrájame na úhľadné rezy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Propadák! Úplně stejný případ, těsto moc řídké a pudink propadl. Málo mouky a dávat tam hned horký pudink je prostě hloupost.

31.3.2022, NejLucka (administrátor) odpovedať00

pudink je třeba lít na těsto velmi opatrně.

28.3.2020, Monell odpovedať00

Mě se Teda nepovedla 😐 těsto na korpus bylo moc řídké tím pádem se mi puding propadl na dno, příště zkusím dát více mouky aby bylo těsto hustější.

31.3.2022, NejLucka (administrátor) odpovedať00

pudink je třeba lít na těsto velmi opatrně.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť