Skvelý pudingáčik s polevou z kyslej smotany

Recept Skvelý pudingáčik s polevou z kyslej smotany

Pridal: Mineralka, 18.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už dlhšie som uvažovala, čo sladkého upečiem. Doteraz som piekla len chleby a pečivo, ale už by trebalo aj niečo sladké po chutnom obede. Zvolila som super voľbu a to pudingový koláčik s polevou z kyslej smotany. Vyskúšajte. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 18.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
110 gpráškový cukor
200 mlmlieko
50 mlolej
160 gpolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
štipkasoľ

Ďalej:

1 bal.čokoládový puding
500 mlmlieko
2 lyžicekryštálový cukor
300 mlkyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor
na posypaniekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do peny, postupne pridáme žĺtky, olej, mlieko a zmiešanú múku s práškom do pečiva.
  2. Pripravíme si plech, ktorý vymažeme tukom a vysypeme múkou. Na plech nalejeme cesto, na ktoré ihneď vylejeme uvarený čokoládový puding osladený 2 lyžicami cukru.
  3. Dáme piecť na 180 stupňov po dobu asi 20 minút.
  4. Upečený koláč necháme vychladnúť a na vrch navrstvíme kyslú smotanu s cukrom a štipkou škorice.
  5. Necháme stuhnúť v chladničke a nakrájame na úhľadné rezy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
28.3.2020, Monell odpovedať00

Mě se Teda nepovedla 😐 těsto na korpus bylo moc řídké tím pádem se mi puding propadl na dno, příště zkusím dát více mouky aby bylo těsto hustější.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť