NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Skvelé chlpaté bravčové plnené rezne
Skvelé chlpaté bravčové plnené rezne
Recept Skvelé chlpaté bravčové plnené rezne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   9.5.2021

Skvelé chlpaté bravčové plnené rezne

Receptov na rezne poznáme asi milión. Skúšali ste však rezne naplniť napríklad zmesou z opražených húb? Ak nie, určite vyskúšajte. Zároveň tieto rezne neobaľujeme v klasickom trojobale (hladká múka, vajíčko a strúhanka), ale obaľujeme v nahrubo nastrúhaných zemiakoch, ktoré vyprážaním budú krásne chrumkať pod zubami. K tomu už len zeleninová príloha a môžeme podávať chutný obed.

Suroviny
bravčové karé
tvrdý syr
zemiak
vajce
soľ
olej
šampiňóny
cibuľa
hladká múka
korenie
pažítka alebo iná bylinka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Gramáž surovín neuvádzam zámerne, každý si zvolí toľko mäsa, koľko stravníkov bude mať.
  2. Cibuľu nakrájame na prúžky, orestujeme ich na rozpálenom oleji na panvici dozlatista. Pridáme huby, chvíľu dusíme a na záver pridáme bylinky. Odložíme bokom a necháme vychladnúť. Do vychladnutej plnky pridáme nastrúhaný syr a premiešame.
  3. Bravčové karé nakrájame na rezne a jemne ich vyklepeme na tenký plátok, ktorý naplníme pripravenou plnkou. Vrch osolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. V miske vyšľaháme vajíčka, do druhej misky dáme hladkú múku a začneme obaľovať. Najskôr v hladkej múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhaných zemiakoch.
  5. Smažíme v rozpálenom oleji z každej strany dozlatista.

Zdroj: Sovkusom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár