Domáca veka s piatimi P (Predom Pripravená Perfektne Poladená Pomazánka)
Pridané: 16.10.2020
Tak, vymyslieť tento názov netrvalo dlho. Keď som piekla pečivo, tak prišiel môj malý (no malý už nie je to správne slovo pre môjho mladšieho chlapa) a z neho vyšiel tento názov ako na zavolanie. Nazvať toto pečivo iba jednoducho by nebolo to pravé orechové. Kým mi kyslo cesto na pečivo, tak som urobila vynikajúcu nátierku z čerstvého droždia :) Autor: Danka
Čas prípravy 90 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Tzatziky ako príloha alebo chutná večera
Pridané: 16.10.2020
Niekedy tento šalát pripravujem na večeru, k tomu kúsok čerstvého chrumkavého chleba (ten niekedy tiež zvyknem piecť doma z tradičného kvásku) a je to taká delikatesa, že mi nič iné k tomu šalátu nechýba. Niekedy však šalátik podávam ako prílohu k hlavnému jedlu, hlavne ku kuraciemu mäsu. Nezabudnite, že do pravého tzatziky šalátu nepatrí nízkotučný jogurt, ale pravý hustý grécky jogurt. Autor: Naďa I. (Rebeka)
ZOBRAZIŤ RECEPT
Domáca škvarková nátierka
Pridané: 16.10.2020
Moja obľúbená nátierka, ktorú by som mohla jesť aj týždeň. Keď mám veľkú chuť, tak sa priznám, že si kúpim z obchodu v tégliku, ale ak sa dá, urobím si ju radšej doma. Aj keď niekedy je ťažké kúpiť vynikajúce škvarky. Najradšej mám domáce, pretože z nich viem vyškvariť aj masť a ešte budem mať aj vynikajúcu nátierku. Autor: Triniti
ZOBRAZIŤ RECEPT