Škoricové slimáky z kysnutého cesta

Recept Škoricové slimáky z kysnutého cesta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Škoricové slimáky z kysnutého cesta. Autor: smiley

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

500 gpolohrubá múka
80 gcukor
17 gdroždie
200 mlmlieko
4 ksžĺtok
štipkasoľ
podľa chutikôra z citróna
100 ghera
2 bal.vanilkový cukor

Na obalenie:

3 lyžicekrupicový cukor
1 lyžičkamletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misy dáme polohrubú múku, urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, droždie, zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások.
  2. Potom postupne pridáme žĺtky, štipku soli, citrónovú kôru, maslo a vanilkové cukry, spracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť.
  3. Z vykysnutého cesta tvarujeme slimáky, ktoré obaľujeme v cukre zmiešanom so škoricou. Slimáky necháme ešte chvíľu kysnúť na plechu. Pečieme na 180° C 15 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť