NajRecept.sk Dezerty Múčniky Škoricové slimáky z kysnutého cesta
Škoricové slimáky z kysnutého cesta
Recept Škoricové slimáky z kysnutého cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
smiley536 smiley536    ·   14.3.2021

Škoricové slimáky z kysnutého cesta

Škoricové slimáky z kysnutého cesta. Autor: smiley

Suroviny

Cesto:

500 g
polohrubá múka
80 g
cukor
17 g
droždie
200 ml
mlieko
4 ks
žĺtok
štipka
soľ
podľa chuti
kôra z citróna
100 g
hera
2 bal.
vanilkový cukor

Na obalenie:

3 lyžice
krupicový cukor
1 lyžička
mletá škorica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misy dáme polohrubú múku, urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, droždie, zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások.
  2. Potom postupne pridáme žĺtky, štipku soli, citrónovú kôru, maslo a vanilkové cukry, spracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť.
  3. Z vykysnutého cesta tvarujeme slimáky, ktoré obaľujeme v cukre zmiešanom so škoricou. Slimáky necháme ešte chvíľu kysnúť na plechu. Pečieme na 180° C 15 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár