Skladané piškótové rezy

Recept Skladané piškótové rezy

Pridal: Danula Vašíčková, 23.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Som asi iný živočíšny druh. Nech robím, čo robím, rovnako sa najviac zrelaxujem v kuchyni. Je tam pokoj a nikto mi do ničoho nekecá. Počasie sa trochu pokazilo a mne to úplne aj pasovalo. Zavrela som sa do môjho kráľovstva a tam som vyčarila tento luxusný zákusok, ktorý nielen vyzerá krásne, ale aj chutí skvele. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Danula Vašíčková, 23.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

SUROVINY

Korpus:

5 ksvajce
250 gpráškový cukor
10 lyžíchorúca voda
10 lyžícolej
250 ghladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ

Krém:

1 lmlieko
4 bal.karamelový puding
200 gkryštálový cukor
2 lyžičkysypká instantná káva
100 gmaslo
3 kelímky (celkom 600g)kyslá smotana

Ďalej:

2 a 1/2 bal. (625g)detské piškóty
300 ml (uvarená a vychladnutá)silná káva
1 veľký panákrum
na dozdobenie (ja som použila 2 sáčky instantné šľahačky a 200ml studeného mlieka)šľahačka
na posypanieGranko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky s cukrom vyšľahať ručným elektrickým šľahačom do hustej bielej peny, po lyžiciach zašľahať horúcu vodu a olej a potom už len vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na veľký hlboký plech (42x32cm, vymazávajú maslom a vysypávame hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.
  2. Nechať vychladnúť, natrieť pikantnou marmeládou (použila som domácu ríbezľovú), polovicou krému, poukladať piškóty (kladieme ich v radoch tesne jednu za druhou), namočenou v káve s rumom, potrieť zvyškom krému, navrch natrieť šľahačku a dozdobiť Grankom.
  3. Z mlieka, cukru, pudingového prášku a instantné kávy uvariť hustý puding a do ešte horúceho zašľahať maslo.
  4. Nechať vychladnúť a potom vymixovať dôkladne elektrickým šľahačom, po častiach pridať kyslú smotanu a rozdeliť na dve polovice.
  5. Hotové nechať zatuhnúť v chladničke.
  6. Pozn: Pri krájaní je nutné odhadnúť, kadiaľ samotný rez viesť, aby sa docielilo kresby, tzn. stredom cez rad naukladaných piškót.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť